• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfadaki sayı olmayan rakamları diğer sayfaya aktarma

mhaluksen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010- Türkçe
Arkadaşlar her aysonu yaptığım istatistik var. Yaparken çok zorlanıyorum. Pdf olan dosyayı önce excele çeviriyorum. Fakat çevirme sonucu rakamları metin olarak görüyor. bu çeviriyi çalışma kitabındaki KARŞ.TAB. GİRİŞ.e kopyalıyorum ve buradan bilgileri alıyorum.Bunları da diğer sayfaya aktarırken boş satır ve sütunları siliyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar her aysonu yaptığım istatistik var. Yaparken çok zorlanıyorum. Pdf olan dosyayı önce excele çeviriyorum. Fakat çevirme sonucu rakamları metin olarak görüyor. bu çeviriyi çalışma kitabındaki KARŞ.TAB. GİRİŞ.e kopyalıyorum ve buradan bilgileri alıyorum.Bunları da diğer sayfaya aktarırken boş satır ve sütunları siliyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba
E5 hücresine
Kod:
=İNDİS('KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$H$9:$H$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI([COLOR="Red"]120[/COLOR]&$B5;
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$A$9:$A$1000&'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$B$9:$B$1000&
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$C$9:$C$1000&'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$D$9:$D$1000&
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$E$9:$E$1000;0));1)*1
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çoğaltın. Kırmızı yeri kendinize göre ayarlayınız

Eline sağlık olmuş, fakat #YOK yazan yerleri nasıl düzeltebiliriz. Çünkü alta toplam alması gerekiyor.

Son düzenleme:
Eline sağlık olmuş, fakat #YOK yazan yerleri nasıl düzeltebiliriz. Çünkü alta toplam alması gerekiyor.

Merhaba
Formülü
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$H$9:$H$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI([COLOR="Red"]120[/COLOR]&
$B5;'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$A$9:$A$1000&'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$B$9:$B$1000&
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$E$9:$E$1000;0));1)*1);"";İNDİS(
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$H$9:$H$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI([COLOR="red"]120[/COLOR]&$B5;
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$A$9:$A$1000&'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$B$9:$B$1000&
'KARŞ.TAB. GİRİŞ.'!$E$9:$E$1000;0));1)*1)
Bununla değiştirin ve deneyin. Kırmızı yerleri ayarlarsınız.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

üstadım eline sağlık çok teşekkürler. Ama satırın birinde hata vermiş neden acaba.

Ekli dosyalar

özür dilerim 12016999 olacakken eksik yazılmış

üstadım eline sağlık yaptığınızı kullanıyorum ama sizden bir şey daha isteyeceğim.
düşeyara ile bulduğu değerleri yerine koyuyor, fakat diğerlerini + ile ekliyorum ekli tabloda verdiğim gibi nasıl formüle edebiliriz.şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
üstadım eline sağlık yaptığınızı kullanıyorum ama sizden bir şey daha isteyeceğim.
düşeyara ile bulduğu değerleri yerine koyuyor, fakat diğerlerini + ile ekliyorum ekli tabloda verdiğim gibi nasıl formüle edebiliriz.şimdiden teşekkürler

yardımcı olacak arkadaş yok mu?

Ekli dosyalar

yardımcı olacak arkadaş yok mu?

Ekli dosyalar

Geri