• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfadaki bilgiyi diğer sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhabalar

bir satırdaki yazdığımız bilginin karşılığınına yazılan kod diğer sayfadan nasıl gelir.örnek olarak aşagıdaki dosyada var.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Kodları sağ tarafa aldım bakar mısınız. Yalnız B sütununa yazdığınız kelimeler sayfa 2 deki kelimelerle aynı olmalı. Doğrulama aracından Liste oluşturursanız sıkıntı olmaz.

Ekli dosyalar

Şu Formülü uyarlayınız.
=düşeyara(Aranacak veri;Aranacak bölüm;kaçıncı sütundaki veriyi alsın;0)
Aranacak veri = A1 veya Sayfa2!A1 yada sabit birdeğerse "sabitdeğer" şeklinde yazabilirsin.
Aranacak bölüm = aranacak verinin olduğu sütundan başlayarak B1:G65536 veya Sayfa5!d2:d65536 gibi..
kaçıncı sütundaki veriyi alsın = Aramaya başladığı ilk sütun 1 olarak kabul edilir. Sağa doru sayarak kaçıncı sütundaki veriyi almak istediğinizi rakam olarak yazacaksınız.
0 = Bu olduğu gibi kalsın.

accountant80 arkadaş cevaplamış görmedim..

Buda alternatif olsun...

sayın accountant80 .. ben bunu yapıyorum fakat istediğim gibi olmuyor yani yemek giderlerinin karşısına d-4 gelmiyor benmi yanlış yapıyorum acaba...

sayın accountant80 .. ben bunu yapıyorum fakat istediğim gibi olmuyor yani yemek giderlerinin karşısına d-4 gelmiyor benmi yanlış yapıyorum acaba...

Deneme Sayfandaki C sutununa uygulanan formülü aşağıya doru yeterince kopyala.
B sütununa yadığın veri diğer sayfadaki ile aynı olmalı.
örneğin = yemek giderleri İle yemekgiderleri birbirine eşit değil

Bu kadar uzman arkadaşın yanında bana pek laf düşmez ama bana sorduğunuz için cevap vereyim.

Benim yazdığım formulde diyoruz ki;
FORMUL =DÜŞEY ARA
ARANAN DEĞER = DENEME SAYFASINDAKİ B3 HÜCRESİ
TABLO DİZİSİ= SAYFA 2 DEKİ A5 DEN C30 A KADAR OLAN KISIM
SUTUN İNDİS SAYISI= Yukarıdaki tablo içerisinde b3 hücresine yazdığımız kelimeyi arayıp buluyor ve bu kelimenin geçtiği satırdan hangi sutunu vereyim diye soruyor. Bizim için bu sutun 2.sutun Yani hesapların olduğu sutun.

Ben daha kolay olsun diye hesap kodlarını hesap adlarının sağ tarafına aldım, bir de dikkat edilmesi gereken şey bizim deneme sayfasına yazdığımız değerin diğer sayfada aranan değerler ile aynı olması örneğin: Denem sayfasına GENEL İŞ GİDERİ sayfa 2 deki tabloya ise GENEL İŞ GİDERLERİ yazarsak bulamayız.

Mustafa MUTLU Ustam cevabı yazmış ama bu sefer de ben görmedim kusura bakmayın.

Birde formuldeki EĞER ve EHATALIYSA formulleri sadece aranan şey bulunamadıysa YOK hatası vermesi yerine boş göstermesi içindir kafanız karışmasın.

arkadaşlar her ikinizede ilginize çok teşekkür ederim ama dedikleriniz tarfiyen yapıyorum aşağı doğru formülü kopyaladığımda ya yanlış kod numarası yazıyor veya hiç yazmıyor.işin içinden çıkamadım....

Mesela yemek giderleri yazıyorum d-4 yazması gerekirken d-26 yazıyor...

arkadaşlar her ikinizede ilginize çok teşekkür ederim ama dedikleriniz tarfiyen yapıyorum aşağı doğru formülü kopyaladığımda ya yanlış kod numarası yazıyor veya hiç yazmıyor.işin içinden çıkamadım....

İlk satırı doğru çıkarıyor sonraki satırlara yanlış çıkıyor ise kolay. Siz satırları aşağı doğru çektikçe formullerdeki satır ve sutun numaraları değişiyor bu sebebten dolayı da doğru sonuç çıkmıyor.
İlk satıra formulu yazarken değişmesini istemediğiniz satır ve sutunlara $ işareti koyarsanız sorun kalmaz.
Şunun gibi
=DÜŞEYARA(B3;Sayfa2!$B$5:$C$30;2)

Şimdi Tekrar bakabilir misiniz? Bilgilerinizdeki "giderler" gibi kısımlar birbirine yakın olduğundan bulduğu en yakın değeri yazıyor onun için aralık bak kısmına YANLIŞ yazarsanız tam metni arayarak doğru sonucu veriyor. ( hücreye ismi tam yazmadığınızda uyarı vermesi için de bu komut koydum)

Ekli dosyalar

Bu sefer tam istediğim şekilde oldu çok çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için....

KOD

DÜŞEYARA(B11;Sayfa2!B5:C30;2;YANLIŞ)

Geri