• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Dosyadan Veri Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kamsal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar,

eklediğim dosyalarda "stoklar" ve "stok takip" çalışma kitapları bulunmaktadır.

"stoklar" kitabında stok kartlarına verilerin girişini yapıyorum. "stok takip" kitabında ise ay-malzeme bazında stokların takibini yapmak istiyorum.

Ama "stok takip" kitabına diğer kitaptan bu şekilde veri alma işlemini bir türlü yapamadım.

Yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Merhaba Kardeşim,
Ek dosyada istediğin sonucu alabileceğin bir özet tablo (Pıvot Table) çalışması yaptım.
Özet tablo aynı çalışma sayfasından veri alabilmenin yanında başka bir dosyadan, dosya kapalı olsa bile veri çeker.
Not:Bu açıklamaları özet tablo bilmediğini farzederek yapıyorum.
Selametle kal

Ekli dosyalar

Sayın kemal turan,

Öncelikle hayırlı cumalar diliyorum. İlgi ve emeğinize çok teşekkür ediyorum.

Yanlız bir sorum olacak, stok kartlarını hangi dosyada açacağım, yani gönderdiğiniz dosya verileri nereden alacak onu anlamadım ????

Bu konuda biraz bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla

Sn.Kamsal
Gelen dosyasına girdiğiniz ürün adları kurulan yapı gereği sorgulama yaptığınız özet tablo'da stok kart kaydını oluşturuyor.
Eğer ben stok kartlarını ayrı bir sayfaya veya çaışma kitabına kayıt yapıp, onun üzerinden stok takibi yapacağım diyorsanız farklı bir yapı oluşturmak gerekir.
Bu şekilde istiyorsanız sektörünüzü belirtin mantığını daha kolay kurup bir çalışma yapayım.

Sayın kemal turan,

Sektörümüz kurşun kalem üretimi gerçekleştiyor. Malzeme olarak 500 çeşit malzememiz var ve bunlara ayrı ayrı stok kartı açıyoruz çünkü her malzemenin geriyö dönük hareketlerini görmek zorundayız.

Mamul olarakta 200 kadar çeşit mamulümüz var. Bunlarında aynı şekilde geriye dönük hareketlerini görmek zorundayız.

Mamul ve malzemeler için ayrı ayrı stok kartı açtığımızdan dolayı ve aynı zamanda aylık olarak tablo üzerinden takiplerini yapmak zorunda olduğumuzdan dolayı mevcut çalışma kitabı yavaş çalışıyor.

Amacım stok kartlarını ayrı bir çalışma kitabında oluşturmak ve stok takiplerini ayrı bir çalışma kitabından yapmak.

Bilmiyorum anlatabildimmi ama bu şekilde olması gerekiyor..!

Ek dosyada bir mantığı anlatmaya çalıştım.İşinize yararsa kendinize göre uyarlarsınız.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

Ek dosyada bir mantığı anlatmaya çalıştım.İşinize yararsa kendinize göre uyarlarsınız.
kolay gelsin

Sayın kemal turan, emeğinize tekrar teşekkür ediyorum. Hakkınız lütfen helal ediniz.

Ben size şu an kullanmakta olduğum stok dosyasının örneğini göndereyim, bakarmısınız?

Ekli dosyalar

STK584=Stok Kartı Numarasını,
rulman= malzeme adını ifade ediyor.

Size bir çalışma yapıyorum çok basit ama işlevsel olacağını düşünüyorum.

Sayın kemal turan

benim için yaptığınız şu uğraşıya, ayırdığınız zamana ve harcadığınız emeğe ne diyeyim...! Allah razı olsun.

Sn.Kamsal
Excel öyle bir proğramki basit bir mantıkla çok karmaşık işlerinizi yapabiliyorsunuz.
Ben ek te gönderdiğim mantık ile yaptığım excel tabanlı proğramımda binlerce adet ürünün stok-cari-fatura-sevkiyat işleriniz planlıyorum.
Yardımcı olabilmiş umudu ile selametle kalın.

Ekli dosyalar

Sayın kemal turan,

gönderdiğiniz dosyayı inceleyeceğim. İlk bakışta işimi görecek gibi gördüm. Ama sonuçtan sizi haberdar edeceğim.
Tüm emeklerinize ve ilgilerinize çok teşekkür ediyorum, Allah sizede selamet versin.

Saygılarımla

Sayın kemal turan,

Affınıza sığınarak takıldığım 2 noktayı sormak istiyorum;

1-Siz bunu 2007 sürümünde yaptınız galiba, benimki 2003 sürümü çalışmaz ve güncellenmez diye mesa alıyorum ???
2- Ben yeni ekleme ve çıkarma yapabilecekmiyim (yeni malzeme giriş-çıkışı) programda formül veya makro gibi şeyleri göremedim..? çalışma mantığını anlayamadım..

Ben bu özet tablo yu 2010 sürümünde yaptım.2003 te çalışmasında sorun var mı bilmiyorum.
Fakat bu özet tablo excelin bütün sürümlerinde var olan bir özellik.2003 te de VERİ seçeneğinin içeriğinde idi hatırlıyorsam.
Yaptığım yapıya Yeni malzeme girişi ve çıkısı yapabileceksiniz.Giriş ve çıkış hareketleriniz özet tabloda hemen görülecektir.
Mesela yeni bir ürün girin,sonra özet tablo sayfasında gelin sağ tuş yapın yenile deyin hemen girdiğiniz o ürüne ait stok durumu listeye ürün kimliği ve adetleri otomatik olarak eklenecektir.
Siz Hareketleri sayfasına girişleri ve çıkışları yapın yeterli.
Özet tablonun bulunduğu sayfalara veri giremezsiniz, veya ekleyemezsiniz.
Formumumuzdan özet tablo hakkında çok güzel bilgiler bulabilirsiniz.
Size Altın üye olup videolu derslerden faydalanmanızı öneririm.Ben çok şey aldım.
Selametle kalın

Geri