• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka dosyadan fiyat alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007

Türkçe
Ekte iki dosya var.
Müşteri.xlsx dosyasında yer alan tutar sütunu hesaplanırken ilgili fiyat, fiyat.xlsx dosyasından alınacak.
Düşeyara ile yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Ekte iki dosya var.
Müşteri.xlsx dosyasında yer alan tutar sütunu hesaplanırken ilgili fiyat, fiyat.xlsx dosyasından alınacak.
Düşeyara ile yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

eki inceler misin
sarı olan yeri aşağıya doğru çekiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sorun var

Çok hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.Ama sanırım bir sorun var.
Müşteriler dosyasını açınca miktar ve tutar sütunları boş olmalı.Rastgele girilen miktarların tutarlarını hesaplamak için fiyatlar dosyasından ilgili ürünün fiyatı alınıp tutar olarak müşteri dosyasına yazılmalı.

Çok hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.Ama sanırım bir sorun var.
Müşteriler dosyasını açınca miktar ve tutar sütunları boş olmalı.Rastgele girilen miktarların tutarlarını hesaplamak için fiyatlar dosyasından ilgili ürünün fiyatı alınıp tutar olarak müşteri dosyasına yazılmalı.

a sütununda yazan malzemeleri kaldırısanız boş gözükecektir.

Sorumu doğru anlatamadım

Sorun bende .Doğru anlatamadım.
Müşteriler dosyası açıldığında malzeme sütununda aa,ab...şeklinde ürünler olmalı ve biz rastgele miktar sütununa adet girince ilgili ürünün fiyatını diğer dosyadan yani fiyat.xlsx den alıp hesaplayarak müşteri dosyasındaki tutar kısmına yazmalı.

Sizin yazdığınız komutta müşteriler ddosyasında ürün yazınca tutar kısmına fiyatı geliyor.Ama miktar girilince tutarı hesaplamıyor.Ben aa dan diyelim 2 adet aldım tutar ne kadar bunu hesaplamak istiyorum.Yani rastgele girilen miktarların tutarı ne olur?

Son düzenleme:
Sorun bende .Doğru anlatamadım.
Müşteriler dosyası açıldığında malzeme sütununda aa,ab...şeklinde ürünler olmalı ve biz rastgele miktar sütununa adet girince ilgili ürünün fiyatını diğer dosyadan yani fiyat.xlsx den alıp hesaplayarak müşteri dosyasındaki tutar kısmına yazmalı.

sanırım bu sefer anladım
üstteki dosyamı yeniledim.

Müşteri dosyasını ilk açtığımızda miktar ve tutar sütunlarını silip sonra miktar kısmına rastgele değerler girince tutarı hesaplamıyor.

Üzgünüm ama olmadı.Neden anlayamadım.
Sizde denediyseniz müşteriler dosyasında miktar kısmına rastgele bir sayı girince tutarı hesaplamıyor.Demekki fiyatı fiyat.xlsx dosyasından almıyor diye düşündüm.

bende alıyor
siz önce malzeme'yi gireceksiniz Sonra'da miktar girdiğinizde otomatik fiyatlar.xlsx dosyasındaki rakam ile miktarı çarpması lazım.

bende alıyor
siz önce malzeme'yi gireceksiniz Sonra'da miktar girdiğinizde otomatik fiyatlar.xlsx dosyasındaki rakam ile miktarı çarpması lazım.

Şimdi anladım.Ben ilk önce miktar ve tutar sütunlarını silip sonra değer girince olmuyor.
Ancak gönderdiğiniz şekilde değerler girilmiş halde iken miktar kısmını değiştirince otamatik tutarı hesaplıyor ve bu da benim işimi görürü.Çok Çok teşekkür ederim.Elinize sağlık.:)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim

Üstteki mesajımı gördünüz mü?
Sorun çözüldü.
Gerçekten çok teşekkür ederim.Elinize sağlık.

Geri