• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Basit ve tasnif edilmiş seriler

Merhaba sevgili öğrenci arkadaş.
Sen ödeve başlar ve excel kodlarında takılırsan yardımcı olacak pek çok arkadaş çıkacaktır. Ama "Verilerde değişiklik yapıldığında çözümler otomatik olarak yapılabilmelidir." diyen istatistik hocanızın sizin excel seviyeniz hakkında bilgisi olduğu sonucu zaten dosyadan çıkıyor.
yapmanız gereken;
1-çözüm sayfasında H1 hücresine öğr.no'sunun son rakamını yaz.
2-veriler sayfasında en üste 1 satır ekle ve sıfırdan 9 a kadar rakam yaz
3-veriler sayfasında K sütununda çözüm sayfası H1 hücresine yazdığın rakamı 1. satırda arattırarak sütun değerini bul ve ilgili satır değerini yazdır. Formülü aşağı doğru çoğalt.(artık kullanacağın seri değerleri K sütununda)
4-çözüm sayfası A2 den itibaren veriler K3 değerini al ve aşağı doğru çoğalt.
5-çözüm sayfası B2 den itibaren A2 hücre değerinin büyüklük sırasını bul ve aşağı doğru çoğalt.
6-C2 hücresine İNDİS ile B sütununda bulduğun en büyük 1. değeri arattır ve A sütunundaki karşılığını yazdır.Büyüklük sırasını 2.3.4... gibi artırarak formülü aşağıya taşı. (basit seri (Xdeğerleri) hazır)

7-D sütununda bu serilerden en az bir tanesinin adresini belirle
8-E sütununda adresini belirlediğin serilerin C sütun karşılığını yazdır. (TASNİF EDİLMİŞ SERİ
( X Değerleri ) hazır)

9-E sütunundaki sayısal değerin sayısını c sütununda saydır ve G2 den itibaren yazdır.(TASNİF EDİLMİŞ SERİ ( Frekanslar ) hazır)
10-E:G aralığındaki verinin grafiğini çizdir.kaynak verisi sekmesinde boş serileri (yani D sütununu) kaldırarak işlemi tamamla. Grafiği X değerlerinin tamamı gözükünceye kadar genişlet.
Ekte 2 adet word dosyası var. birincisi istatistikte serileri tanımlıyor.
ikincisi ise tabloyu hazırlarken kullanacağın excel işlevlerini açıklıyor.
Eğer hem excel'i hemde istatistiği öğrenmek ve uygulamak istiyorsan sana yardımcı olurum ama kendin hazırlaman kaydıyla.
Unutmaki başlamak bitirmenin yarısıdır.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Kardesim öncelikle zaman ayirdígin icin minnettarim ama yazdiklarini yapabilecegmi sanmiyorum cunku excel bilgim hìc yok. Lutfen 1 kereye mahsus yapip ekleyiver. Cok caresizim ve cuma gunune kadar vaktim var. Lùtfen bu iyilìgi esirgeme. . . Saygilarimla

Syn. dadas_2525;
Bir ödevin oluşturulmasında yardım almanız ve kaynak kullanmanız son derece doğal.
Ama sayısı belki sizin üniversitenizden daha çok eğitimcinin olduğu bir sitede ödeve hiç dokunmadan oluşturma çabanız bence etik değil.
Bilgisayar dersinde kopyala yapıştır ve çoğaltmayı öğrendiyseniz bu tabloyu tamamlarsınız. Takılırsanız yine yardımcı olurum ama tamamını ben yapmam. Birazcık ter dökmenizin size zararı olmaz.
2 nolu mesajımda belirttiğim maddeleri önce bir okuyun. Sonra ekteki boş excel tablosunu açın. ve alttaki maddelere göre formülleri açıklanan yerlere taşıyın. Tablonuzun tamamlandığını göreceksiniz. Takılırsanız yine yardımcı olurum.
------------------------------
1-çözüm sayfasında H1 hücresine öğr.no'sunun son rakamını yaz.
2-Bu maddenin gereğini yaptım.

3.madde için:
veriler sayfasında K3 hücresine;
=EĞER(İNDİS($A:$J;SATIR();KAÇINCI('ÇÖZÜM SAYFASI'!H$1;$A$1:$J$1;0))="";"";İNDİS($A:$J;SATIR();KAÇINCI('ÇÖZÜM SAYFASI'!H$1;$A$1:$J$1;0)))
Formülünü uygula ve verilerin sonuna kadar çoğalt.

4.madde için:
çözüm sayfası A2 hücresine;
=VERİLER!K3
Formülünü uygula ve 1001. satıra kadar çoğalt.

5.madde için:
çözüm sayfası B2 hücresine;
=RANK(A2;$A$2:$A$1001)+SATIR()/10000
Formülünü uygula ve 1001.satıra kadar çoğalt.

6.madde için:
çözüm sayfası C2 hücresine;
=İNDİS(A:B;KAÇINCI(BÜYÜK(B:B;SATIR()-1);B:B;0);1)

7.madde için:
çözüm sayfası D2 hücresine;
=EĞER(EĞERSAY($C$2:C2;C2)=1;MAK($D$1:D1)+1;"")

8.madde için:
çözüm sayfası E2 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(C:D;KAÇINCI(SATIR()-1;D:D;0);1));"";İNDİS(C:D;KAÇINCI(SATIR()-1;D:D;0);1)&" ")

9.madde için:
çözüm sayfası G2 hücresine;
=EĞER(E2="";"";EĞERSAY(C:C;E2))

10.madde için. (üsttekileri tam yaptıysanız 10. madde tamamlanmış olacak)
çözüm sayfası E2 : G123 aralığını mouse ile tara. yukarad ikonlar arasında grafik sihirbazına bas yada ekle>grafik sekmesini aç.
açılan pencerede grafiği seç ve son a kadar onaylayarak grafiği tamamla.
Daha sonra grafik>kaynak verisi>seri sekmesinde boş serileri (yani D sütununu) kaldırarak işlemi tamamla.
-----------------------
İyi çalışmalar.

Not: Formüllerin içinde çıkan gülen adam ikonlarını : (ikinoktaüstüste) ile değiştirin.

Ekli dosyalar

Sn muygun

Mesajınızı göndermeden önce "gelişmiş moda dön" sayfasında

"Mesajda gülüşleri gösterme" kutusunu işaretlerseniz gülen adam ikonları çıkmayacaktır. Bu vesile ile bunuda tüm üyelerimize hatırlatmak istedim.

Hocam sana ne kadar tesekkur etsem azdir. Sayende yaptim bitirdim. Cok sagol. Emegine saglik

Geri