• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bankalara göre şubesini formül ile getirmek

Excel Vers. ve Dili
vista
sayfa 1 de üye is yeri numaraları var bankalara ve şubelere göre sayfa 2 dede aynı şekilde üye iş yeri noları var bankalara göre fakat subeleri yok bende sayfa 1 den üye iş yeri nosuna ve bankalara göre şubesini getirmeye çalışıyorum fakat formül çalışmıyorben kontrol amaçlı sayfa 2 deki e sütununa şubeleri yazdım yanındaki sütunada formülü yazdım çalışmıyor bir bakarsanız çok sevineceğim çok acilde....

Ekli dosyalar

Dosyanızdaki sayfa2!F2 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın. Daha sonra bu formülüğ aşağı doğru çoğaltabilirsiniz. Biraz uzun bir formül oldu. Ancak fonksiyonlar konusunda deneyimli arkadaşlar daha kısa çözümler bulabilirler sanıyorum.

=DOLAYLI("Sayfa1!A"&KAÇINCI(C2;DOLAYLI(YERİNEKOY(ADRES(2;KAÇINCI(B2;Sayfa1!$1:$1;0);4;1;"Sayfa1")&":"&ADRES(2;KAÇINCI(B2;Sayfa1!$1:$1;0);4);2;""));0))

yanlış anlaşılma mı oldu acaba ben sayfa 2 deki e sütunundaki şube isimlerini sayfa 1den çekmek istiyorum...ben kontrol amaçlı yazdım e sütununu ama aslında e sütununu formülle sayfa 1 den getirmek amacım.yani üye iş yeri numaralarını baka baka şubelerini (yani mamak mı eryaman mı tarzı) yazmak çok zor oluyor tek tek de....

Mesajımda formülün yazılacağı hücre sayfa2!F2 olacaktı. Önce bunu düzeltmek istiyorum. Dosyanıza tekrar baktığımda sayfa1'deki bazı hücrelerde birden fazla veri varmış, ben formülü tasarlarken bu durumu dikkate almamıştım. Dolayısıyla önerdiğim formül sadece tek veri olan hücreler için doğru çalışır. Çok verili hücreler için formül içindeki C2 yerine C3&"*" şeklinde kullanılmalıdır ancak bu durumda da formül tek verili hücrelerde hata verecektir. Sorunun farklı bir alternafi için fonksiyonlar konusunda uzmanlaşmış arkadaşlardan çözüm rica edelim en iyisi.

merhabalar ornek calismanizi duzenledim.. ekte bulabirlisiniz..

Not: Bazi hucreler arama kriteri olan seri numaralari birden fazla eklemissinizi Akbank gibi.. Her biri ayri bir arama kriteri olacagindan bir ornekle duzenleme yaptim devamini ilk sayfanizdaki verileri duzenleyerek devam edeniz..

Not 2: Verilerinizin oldugu bolumu alan diye ad tanimladim ve formulde adres fonksiyonunu kullanirken verilerinizin bulundugu son satirin 12 olmasindan dolayi 12`yi kullandim fakat formulu onaylamaniz durumunda son satirida baska bir ad tanimi ile belirlerim..

2007 ve ussu versiyonlar icin;
Kod:
=IFERROR(INDEX(Sayfa1!$A$2:$A$12,SMALL(IF(INDIRECT(ADDRESS(2,SUMPRODUCT((alan=$C2)*(COLUMN(alan)))/COUNTIF(alan,$C2),,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,2,,,))=$C2,ROW(INDIRECT(ADDRESS(2,1,,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,1,,,)))-ROW($B$1)),COLUMN(A1))),"")

2003 versiyon icin;
Kod:
=IF(ISERROR(INDEX(Sayfa1!$A$2:$A$12,SMALL(IF(INDIRECT(ADDRESS(2,SUMPRODUCT((alan=$C2)*(COLUMN(alan)))/COUNTIF(alan,$C2),,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,2,,,))=$C2,ROW(INDIRECT(ADDRESS(2,1,,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,1,,,)))-ROW($B$1)),COLUMN(A1)))),"",INDEX(Sayfa1!$A$2:$A$12,SMALL(IF(INDIRECT(ADDRESS(2,SUMPRODUCT((alan=$C2)*(COLUMN(alan)))/COUNTIF(alan,$C2),,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,2,,,))=$C2,ROW(INDIRECT(ADDRESS(2,1,,,"Sayfa1")&":"&ADDRESS(12,1,,,)))-ROW($B$1)),COLUMN(A1))))

ekleri inceleyiniz..

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim.ellerinize sağlık...benim bir sorum daha olacak ama şimdi sizin gönderdiğiniz excell de bu formül çalışıyor fakat benim excellimde formül çalışmıyor neden olabilir...
bir kere daha çok çok teşekürler...

sayfa 1 de üye is yeri numaraları var bankalara ve şubelere göre sayfa 2 dede aynı şekilde üye iş yeri noları var bankalara göre fakat subeleri yok bende sayfa 1 den üye iş yeri nosuna ve bankalara göre şubesini getirmeye çalışıyorum fakat formül çalışmıyorben kontrol amaçlı sayfa 2 deki e sütununa şubeleri yazdım yanındaki sütunada formülü yazdım çalışmıyor bir bakarsanız çok sevineceğim çok acilde....

Merhaba,

Alternatif olsun.

Formülü Sayfa2 de E2 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$2:$A$12;KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(MBUL(C2;KAYDIR(Sayfa1!$B$2
  ;;KAÇINCI(B2;Sayfa1!$B$1:$K$1;0)-1;12-1)));0))

Dizi formülü: Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile formülün girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları eklenecektir.

Formülü tabloya uyguladıktan sonra bazı hücrelerde #YOK hatası olacaktır. Örneğin E13 hücresi. Oysaki siz bu hücreye daha önce manuel olarak mamak yazmıştınız. Eğer mamak olacaksa nedenleriyle birlikte açıklamanızı rica ederim.

.

sayin dream_lie; Iferror fonksiyonu 2007 versiyon ile yerlesik fonksiyonlar arasinda yer almisti, excel versiyon dili bolumune windows versiyonunuz vista`yi yazdiginiz icin bu unsuru goz onunde bulundurmadigimdan 2007 ve 2010`da calisabilecek bir fonksiyon ile paylasim yaptim fakat onceki mesajima 2003 versiyonunu da ekledim..

Omer Bey esayiysa mbul`dan kaydir ile match sonucunu birlestirmeniz gercekten cok akilci olmus, formulu yazarken ayni sekilde basladik fakat ben o nuansi kuramadim o yuzden biraz daha karisik bir formul oldu sanirim :) Neyse bu sekilde gorunce daha akilda kalici olucak, tesekkurler..

Merhaba,

Bende alternatif bir formül veriyorum.

E2 hücresine uygulayınız. DİZİ formüldür. Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!A"&MİN(EĞER(--ESAYIYSA(MBUL($C2;Sayfa1!$A$1:$K$12));SATIR($A$1:$K$12);"-")))

Ömer beyin belirttiği gibi E13 hücresine elle "MAMAK" yazmışsınız. Fakat bu satırdaki bilgilerle "Sayfa1" isimli sayfanızdaki bilgiler eşleşmiyor. Özel bir durum yoksa bu bilgide hata var görünüyor.

bazi satirlarin cogaltilmasi gerekiyor cunku bazi arama kriterleri ayni satirlara girilmis, kullanici bunlari guncelleyecektir..

Ayrica bazi arama kriterleri sayfada bizden fazla mevcut bu haliyle min fonksiyonu sadece ilk degeri almayacak midir?

Mustafa bey,

Öncelikle ben teşekkür ederim. Eğer aynı sütunda aranan numaradan birden fazla var ise, sizin de belirtiğiniz gibi ilk gördüğünü alacaktır. Yalnız E sütununda manuel hazırlama da o şekilde bir düzenleme görmediğim için dikkatimi çekmemişti.

Eğer diğerlerinin dökümüde isteniyorsa formüle ilave yapılarak çözülebilir. Soruyu yönelten arkadaş yok hatasıyla ilgili problemi aydınlatıktan sonra bu yönde de ilave olacaksa o şekilde yeni düzenleme yaparız.

Yalnız birden fazla veri olduğunda dökümler aynı hücrede isteniyorsa makro ile yapmak en doğrusu olacaktır.

.

Merhaba,

Mustafa bey sizin yaptığınız örnekte tüm uyan kayıtlar ayrı sütunlara listeleniyor. Gayet kullanışlı olmuş.

Üyemizin yolladığı dosyada zaten uyuşmayan kayıtlar var. Bu sebeple kendimce doğru olan yöntemi önerdim.

Ayrıca belirttiğiniz gibi minimum fonksiyonu kritere uyan ilk satırdaki karşılığı verecektir.

Eğer istenen sonuç bu değilse 4 farklı çözümden üyemiz işine yarayan hangi yöntemse dilediğini kullanarak çözüme ulaşabilir.

Bence kullanici arkadas 2 veya daha fazla veri girisi yaptigi satirlar icin ayri birer kayit daha yapmali ve cozume oyle ulasmali..

Bunun disinda benim icin yararli bir konu oldu, bu tarz konulari normalde arsiv yapmiyordum ama 3 farkli formulude direk arsivledim :)

umarim kullanici arkadasin da isine yarar..

Merhaba,

Mustafa bey bende sizinle aynı fikirdeyim. Fakat bazen önümüze öyle tablolar geliyor ki o tabloyu yeniden düzenlemek uzun vakit alabiyor. İşte bu durumlarda genelde kullanıcılar etliye-sütlüye bulaşmadan bir çözüm yolu arayışı içine giriyorlar.

Sizinde belirttiğiniz gibi sorgulanacak data iyi organize edilirse çok basit arama fomülleri ile sonuca daha kolay ve hızlıca gidilebilir.

ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, biraz yoğundum yeni inceliyorum.evet benim de aklıma gelen versiyon hatası olabilir diye düşündüm ve bende sizin verdiğiniz formülü 2007 ye göre uyguladım.fakat bilgisayarda kopyaladığım hücredede hiç bir hata koduna ve hata ya rastlamıyorum sadece boş gösteriyordu, ben tekrar denicem pazartesi günü önerdiklerinizi.sizin kadar uzman değilim o yüzden sormak istedim benim bilmediğim excelli şifrelemiş olabilirler mi yada hani makrodaki gibi ayrı bir dosya mı kullanıyor yazdığınız formül diye düşündüm...
tekrardan çok teşekkürler benim kendi bilgisayarımda çok işime yaradı...uğaşılarınıza emeklerinize sağlık:))

merhaba;
ömer bey bende İNDİS le yapmayı denemiştim fakat ESAYIYSA yı döngüye koymayı akıl edemedim, tabi ben sizin kadar uzman değilim konuda sadece araştırarak bişeyler öğrenmeye çalışıyorum sizin bilgilerinizle de pekiştireceğim umarım.çok sağolun...

merhaba;
korhan bey evet E13 deki bilgi sayfa 1 de yok bazılarını yazamadım.olan kodları doğrulayacak mı diye bir çalışmaydı o sebeple hepsi yok.yeniden emeğinize çok teşekkürler.

Geri