• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı ürün gruplarının tonajlarının toplamını alabilmek.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım firmada kullandığımız kantar programında günlük olarak excel formatında döküm alabiliyoruz. İşyerimde ürünler tane boyutuna göre sınıflandırılmakta ve satışa sunulmakta. (işyerim taşocağı). Ben işverenime faaliyet raporu gönderirken günlük hangi üründen kaç ton satılmış şeklinde gönderiyorum ve bunu teker teker kantar programından bakmak zaman alıyor. Yapmak istediğim 1 kez excel dökümü almak ve yine excel formatında hazırladığım raporuma bu değerlerin toplamını otomatik olarak alabilmek. ( Örneğin a sutununda malzemenin cinsi b sutununda ise tonajı yazıyor. a sütununun tamamına bakarak burada 0-5 mm malzeme yazan tüm hücrelerin b sütunundaki tonaj miktarlarını toplayarak diğer çalışma kitabındaki hücreye yazdıracak.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
sitede Sumif ~Etopla diye arama yapınız yada örnek dosya ekleyiniz

Merhaba
sitede Sumif ~Etopla diye arama yapınız yada örnek dosya ekleyiniz

Özür dilerim arama yapmadım çünkü fonksiyon isimlerini bilmiyorum. Dosyaları ekliyorum. Ayrıca kantar programı excel 2003 formatında döküm veriyor. bunları 2007 de hazırldaığım faaliyet raporlarında kullanmam esnasında hata verir mi?

İlginiz için teşekkürler.

Edit: İşverenime mail olarak faaliyet raporunu gönderdiğimde hücreler silinecek mi? Yani 2 dosyayı (veri alınan dosyayı da kastediyorum) birden göndermem mi gerekecek?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri