• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı plakaların Karşısına Z yazdırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gaffur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Dosya içerisinde de açıkladım, bir sütunda Z harfini arayıp bunun karşısındaki plakaya bakacak ve aynı plakadan başka varsa aynı sütuna Z yazacak bir kod lazım.

Ekli dosyalar

Kod yazmaya gerek yok; Aşagıdaki Formul işinizi görecektir.;

=IF(COUNTIF($B$2:B2;B2)>1;"Z";"")

Türkçe Formül

=EĞER(EĞERSAY($B$2:B2;B2)>1;"Z";"")

Teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz kod zaten tabloda mevcut Z leri yazmaya yarar. Benim ihtiyacım olan mevcut Z leri kullanarak bu Z ler ile aynı başka plaka varsa ve bunda Z yazmıyorsa buna da Z yazdırmak. Siz her ne kadar gerek görmesenizde koda ihtiyacım var. Aksi takdirde yardımcı bir kolon kullanmadan yazılabilecek hiçbir formül çözüm olmaz. Çünkü aynı plaka olan ama bir tanezinde Z yazmayan kayıdın diğerine de Z yazılmaması gerekiyor.

Sayın Gaffur,

Demişsiniz ki "Benim ihtiyacım olan mevcut Z leri kullanarak bu Z ler ile aynı başka plaka varsa ve bunda Z yazmıyorsa buna da Z yazdırmak. "

Ve akabinde ;
"Çünkü aynı plaka olan ama bir tanezinde Z yazmayan kayıdın diğerine de Z yazılmaması gerekiyor."

Ben anlayamadım dogrusu , Z yazılması gerekli ama Z yazılmaması gereklidir sözünüzü.

Sayın Gaffur,

Demişsiniz ki "Benim ihtiyacım olan mevcut Z leri kullanarak bu Z ler ile aynı başka plaka varsa ve bunda Z yazmıyorsa buna da Z yazdırmak. "

Ve akabinde ;
"Çünkü aynı plaka olan ama bir tanezinde Z yazmayan kayıdın diğerine de Z yazılmaması gerekiyor."

Ben anlayamadım dogrusu , Z yazılması gerekli ama Z yazılmaması gereklidir sözünüzü.

Sn Trilenium,
Evet aynen yazdığınız gibi bir çözüme ihtiyacım D sütünunda Z yazıyorsa bu Z nin olduğu satırdaki plakanın aynısı varsa bu plakanın olduğu satırın D sütununada Z yazılacak.
Ama aynı plakadan iki tane var diye D sütununda Z yazmıyorsa bununla ilgili bir işlem olmayacak örnek dosyadaki 11 ve 12. satırlar gibi.

İlgi ve yardımınız için teşekkür ederim.

Geri