aynı kayıtları gruplama ve toplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excell 2007 Türkçe
merhabalar..

benim bir listem var ve bu listede yaklaşk 10 bin satır var.a sütunundaki veriler bazen benzer bazende farklı olabiliyor.b sütununda ise bu verilerin tutarları (tl cinsinden yani)mevcut.benim yapmak istdiğim a sütunundaki verileri gruplasa ve o veriye ilişkin birden fazla tutarı c sütununa toplayarak yazması mümkün olabilirmi?

not:tabi bütün bu işlemler olurken o satıra ait c,d,e,f,g.... sütunlarıda bozulmayacak

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Gruplama derken kastınız nedir anlamadım. Toplama için C2 hücresine =ETOPLA(A:A;A1;B:B) formülünü yazıp aşağı doğru kopyalayabilirsiniz. Böyle yaparsanız A1'deki değer listede 500 kez varsa A1'deki her aynı değerin karşısında (C sütununda) aynı tutarı (toplam tutar) görürsünüz.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Verilerinizin Sayfa1'de olduğu varsayımıyla, A sütununu başka bir yere kopyalayıp (örneğin Sayfa2'ye A sütununa) yapıştırdıktan sonra, VERİ menüsünden YİNELENENLERİ KALDIR diyerek benzersiz liste oluşmasını sağlayıp, ardından da Sayfa2 B1'e =ETOPLA(Sayfa1!A:A;A1;Sayfa1!B:B) formülünü yazıp aşağı doğru çoğaaltırsanız Sayfa1'deki verilerin toplamlarını almış olursunuz.

Örnek dosya olmadan bu kadar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excell 2007 Türkçe
tam nokta atışı yaptınız.çok teşekkür ederim.tam istediğim oldu :)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Estağfurullah, iyi günler dilerim.