• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı Hücreleri Bulma

Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2013 (64 Bit) TR
İyigünler arkadaşlar. elimdeki excel kitabında her hücrede 3 basamak ile 14 basamak arasında rakam yazılı yaklaşık olarak 8 bin hücre var. benim istediğim aynı veriyi içeren hücrelerin işaretlenmesi. forumdaki bir kaç yöntemi denediysemde başarılı olamadım.

excel 2003 kullanıyorum

şimdiden teşekkürler.

dosya ektedir.

Ekli dosyalar

• veri.xls
    veri.xls
    118.5 KB · Görüntüleme: 263
Son düzenleme:
Koşullu biçimlendirme içinde, formül alanına aşağıdaki formülü ekleyin.
Kod:
=EĞERSAY($A$1:$R$8000;A1)>1

Merhaba,

Farklı bir yöntem başka dosya üzerinde düzünleme yaptım.

İyi çalışmalar.

E.ALAN

Ekli dosyalar

• veri.xls
    veri.xls
    133.5 KB · Görüntüleme: 612
ersoyalan'ın çözümü işimi görecek gibi.
yanlız henüz çalışmam bitmedi. daha doğrusu veri girişi devam ediyor. bunu kendim nasıl yapabilirim? yöntemi açıklarsanız sevinirim. sizede yük olmamış olurum.

ayrı bi mevzu da bu işlemde aynı numaranın kaç kere geçtiği şeklinde değil de. aynı olan hücreyi mesela renklendirebilirmiyiz?

cevaplarıınız için teşekkürler.

MERHABA

Arkadaşlar çalışma sayfamda 1. satır ile 1000. satır arasında değişir sayılardan oluşan rakamlar var bunlar içersinde aynı olanları yani mükerrer yazılanları nasıl tespit edebilirim.

Cevaplarınız için Teşekür ederim.

Tekrarlayan sayılar

merhaba

arkadaşlar çalışma sayfamda 1. Satır ile 1000. Satır arasında değişir sayılardan oluşan rakamlar var bunlar içersinde aynı olanları yani mükerrer yazılanları nasıl tespit edebilirim.

Cevaplarınız için teşekür ederim.

a1:a1000 arası değişen sayılar olduğunu varsayalım.

B1 hücresine aşağıdaki formülü işleyip b1:b1000 arası kopyalarsak işi çözer.

=eğersay($a$1:$a$1000;a1)

formül, a1 ile a1000 aralığındaki sayıları tarayacak ve a1 hücresindeki sayının aynısını sayarak verecektir.

Bir alttaki b2 hücresine kopyalandığında ise yine a1:a1000 aralığını tarayarak a2 hücresindeki değerin aynısını sayarak b2 hücresine yazacaktır.

Geri