• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık Tarih hakkında?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Starter 2010
Türkçe
Merhaba arkadaşlar..

Benım sorum şu..
Çalıstırdıgım işçilerin maaşını ben 10'undan 10'una verıyorum aylık maaş olarak...
Şimdi ben a1 sutununa 10.02.2012 yazdıktan sonra b1 sutununada

Kod:
=EĞER(AY($I$1+SÜTUN()-7)=AY($I$1);a1+1;"")

kodunu gırıyorum.. sonuc olarak bır sonrakı gun cıkıyor yanı 11.02.2012 cıkıyor...

ben bunu dıger ayın 10'una kadar yaptıgımda ise 32 gün cıkıyor diğer ayın 10'unu katmaz isek 31 cıkıyor... hesaplamalarımızı 30 gün üzerinden yaptıgımız için fazladan 1 gün cıkıyor...

Yani işin özü tüm ayları ben 30 gün uzerınden gösterebılırmıyım excelde bu konuda yardımlarınızı beklıyorum...

Şimdiden teşekürler...

Merhaba,

Ne yapmak istediğiniz pek belli olmuyor, örnek dosya ile sorunuzu destekler misiniz?

Merhaba,

Ne yapmak istediğiniz pek belli olmuyor, örnek dosya ile sorunuzu destekler misiniz?

Tekrar merhaba hocam..

Dosya ekte... Hocam Normalde ben ayın 10 undan 10 una maaş verıyorum... misal ocak ayın puantajına bakarsanız I1 sutununa 10.01.2012 j1 sutunada ılk mesajımda belırttıgım kodu koyuyorum ( sayfanızdan örneklerı kullanarak yapıyorum)...

30 iş gunu oldugunda 8 subat gosterıyor... yanı 10.01.2012 de baslıyacak 09.02.2012 de bıtecek... ocak ayı 31 cektıgı ıcın 8 subat gosterıyor puantajda.. benımde maas odeme gunum 9 subat 2012 ufak ayrıntı ama yapamadım...

ek soru olarak bu ayları ocak subat mart ... dıye tek sayfada nasıl gosterebılırım... ayrı ayrı excell dosyası acıp ugrasmak cok zor oluyor sadece puandaj sayfasında tum ayları gostermem mumkunmudur...

Şimdiden teşekurler

Ekli dosyalar

• ocak.zip
    ocak.zip
    184.3 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba,

J1 :
Kod:
=EĞER(I1="";"";EĞER(GÜN(I1)=9;"";I1+1))

I2:
Kod:
=EĞER(I1="";"";METNEÇEVİR(I1;"gggg"))

ve diğer hücrelere bu formülleri kopyalayınız.

Geri