• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay yil gun gunolarak goruntuleme

bmk2702bmk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Merhaba, bukonu daha once cevaplandiysada ben bulamadim.
Ozurdileyerek soruyorum bu nedenle.
12.09.1986 gibi birtarihim var bunu yan kolonda sadece gun olArak ve netinseklinde goruntulemem mumkun mu dur?

Merhaba, bukonu daha once cevaplandiysada ben bulamadim.
Ozurdileyerek soruyorum bu nedenle.
12.09.1986 gibi birtarihim var bunu yan kolonda sadece gun olArak ve netinseklinde goruntulemem mumkun mu dur?
Merhaba,

Bunun çok yöntemi var.
Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"GGGG")

2.Yol
Hücreleri Biçimlendir / İsteğe uyarlanmış / Tür / gggg

Versiyon dili olarak ingilizce kullandiginizi belirtmissiniz, gggg kismini dddd seklinde yapmalisiniz.

Yeni bir uye olarak versiyon dilinizi yazmaniz cok yararli olacaktir, ayni sekilde yaziminiza da dikkat etmeniz hem size yararli olacak; hizli geri donus ve dogru geri donus almanizi saglayacak; hem Turkcemize yararli olucak. Cok zor bisey degil; iyi calismalar.

merhaba benimde benzer bir tarih sorunum var yardımcı olursanız. Excell de bi fatura listem var
tarihleri normal olarak 01.12.2011 şeklinde ben bunları koruyarak yan hücreye 2011/12 şeklinde bir faturanın ait olduğu dönemi yazmak istiyorum formulle yazma şansım varmı.

tarihi hücre biçimlerdir/tarih kısmından "A 11" yada "ARALIK 11" şekline cevirebiliyorum ama tam "2011/12" formatı lazım

A1 hucrenizde 01.12.2011 oldugunu varsayarak;

text(A1;"yyyy/mm") seklinde kullanabilirsiniz. verisyon diliniz yazmiyor! eger turkce ise text(A1;"yyyy/aa") seklinde kullanmaniz gerekir.

Exceliniz Turkce ise text fonksiyonu yerine METNECEVIR yazmaniz gerekir.

formatindan da degistirmek isterseniz yyyy/mm veya yyyy/aa bolumlerini ozel formatlar bolumune yazabilirsiniz..

merhaba benimde benzer bir tarih sorunum var yardımcı olursanız. Excell de bi fatura listem var
tarihleri normal olarak 01.12.2011 şeklinde ben bunları koruyarak yan hücreye 2011/12 şeklinde bir faturanın ait olduğu dönemi yazmak istiyorum formulle yazma şansım varmı.

tarihi hücre biçimlerdir/tarih kısmından "A 11" yada "ARALIK 11" şekline cevirebiliyorum ama tam "2011/12" formatı lazım
Merhaba,
Bu şekilde deneyin.
Kod:
=YIL(A1)&" / "&AY(A1)

hücre bicimlendir / istege uyarlanmış kısmından yyyy/aa yaparak çözdüm sanırım.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Excel dili ingilizce olmasına rağmen formul Türkçe çalışıyor. nasıl olduğunu anlayamadım ama METNEÇEVİR(A1;"GGGG") yapınca çalıştı ..

excel secenekleri menusunde gorursunuz; duzenleme ve goruntuleme secenekleri vardir, dil tab`inin icerisinde sanriim goruntulemede ingilizce secili iken duenlemede turkce secili ve indirilmis durumda.

Geri