• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araç takipleri

Selamlar,

T5 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
=EĞER(P5="";"";TOPLA(DOLAYLI("I"&SATIR()&":J"&KAÇINCI(0;L5:$L$100;0)+SATIRSAY($T$1:$T4)))+Q5-EĞER(DOLAYLI("L"&KAÇINCI(0;L5:$L$100;0)+SATIRSAY($T$1:$T4))=0;DOLAYLI("J"&KAÇINCI(0;L5:$L$100;0)+SATIRSAY($T$1:$T4));0))

Hocam son gönderdiğiniz formül işlemi düzeltti,fakat ufak bir sorun daha çıktı. Onu da yeni gönderdiğim dosyada açıkladım..
Tekrar tekrar teşekkürler..

Ekli dosyalar

Hocam ufak bir notum daha olacak :
sefer gün sayılarını hesaplarken günler arasına (-) işareti koyuyoruz..1 gün sefer yapmış arkadaşın gün sayısını hesaplarken,örneğin;10/ŞUBAT/2010 yazıyorum gün sayısını (1) gün olarak vermiyor.

Selamlar,

#2 nolu mesajımdaki formülü güncelledim. İncelermisiniz.

Son sorunuzda;

Tarih olan tüm hücrelere ait satırlarda "SEFER GÜN SAYISI" sütununa eğer "B" sütunundaki hücre içinde "-" işareti yoksa "1 GÜN" yazılacakmı?

İşte bir KORHAN AYHAN klasiği daha..hocam muhteşemsin desem yalakalığ girmez..gerçekten çok çok ama çoooooookkkkk.teşekkür ederim..ilgine,bilgine,emeğine ve en önemlisi YÜREĞİNE sağlık..
hocam diğer soruna gelince : aynen dediğin gibi hocam..(-) işareti yoksa "1 GÜN" yazacak ve tabii ki yine 35,00 TL ile çarpacak

Selamlar,

H5 hücresine;
Kod:
=EĞER(B5="";0;EĞER(EHATALIYSA(MBUL("-";B5;1));1;(TOPLA.ÇARPIM(--(PARÇAAL($B5;SATIR($1:$1024);1)="-"))+1)))

I5 hücresine;
Kod:
=EĞER(B5="";0;EĞER(EHATALIYSA(MBUL("-";B5;1));35;(TOPLA.ÇARPIM(--(PARÇAAL($B5;SATIR($1:$1024);1)="-"))+1)*35))

Formüllerini uygulayıp denermisiniz.

Geri