• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

alttoplam

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
1 ile 31 gün gündüzlü geceli veri süz yapıyorum ancan 28 ine kadar herşey normal 28 inden sonrasını alttoplam almıyor nasıl yapılır şimdiden teşşekkürler

Ekli dosyalar

• ek.xls
    ek.xls
    495.5 KB · Görüntüleme: 17
  • adsız.jpg
    adsız.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 9
burdaki hücre 1403 ile 1427 toplaması lazım alt toplamda

Buradaki sorunuzu anlayamadım. 1403 ile 1427 nerden görmemiz gerekiyor. Anladığım aşağıdaki gibidir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(F3:F1614;SATIR(F3:F1614)-SATIR(F3);;1));--(B3:B1614="[COLOR=red]agündüz[/COLOR]"))

Denermisiniz. İstediğiniz bu değilse daha detaylı açıklayınız..

.

hocam öncelikle cok teşşekkür ederim ama
benim aradığım ayın 28 ine kadar herşey normal ama 29 undan sonraki alttoplam tutup cektiğim zaman hata veriyor
ekteki resimde görüldüğü gibi

Ekli dosyalar

• deneme.jpg
    deneme.jpg
    98.8 KB · Görüntüleme: 6
Neden bu formülü yazma gereği duyuyorsunuz, yapmak istediğinizi açıklayın bu formülü sadeleştirmeye çalışalım. Kullandığınız formülde maksiumum yazabileceğiniz başvuru 29 dur..

.

ama bunu 31 yapmam lazım
nasıl yapabilirim ayın sonu geldi günlük tonajlar girildiği için bu şekil yaptım başka kolay yolu varsa cok iyi olur yardımlarınız icin sağolun

Ne yapmak istediğinizi detaylı açıklayınız..

.

veri süz yapdığımda ayın 29 u gündüz tonaj farklı cıkıyor onların alt toplamlarınını nasıl alırm

Ekli dosyalar

• ek.xls
    ek.xls
    496 KB · Görüntüleme: 8
bende anlataıyorum galiba kusura bakmayın

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(F3:F1614;SATIR(F3:F1614)-SATIR(F3);;1));--(ESAYIYSA(MBUL("*gündüz*";B3:B1614))))

Süzülen aralıktaki B sütununda gündüz olanların karşısındaki F sütunundaki değerleri toplar.

.

Soruda biraz bende takıldım ama onun haricinde olabilecek bir örnekleme yaptım
Umarım işinize yarar

Ekli dosyalar

• ek.rar
    ek.rar
    105.9 KB · Görüntüleme: 17
Geri