• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt alta yazan değerleri yan yana yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba, excelde çok yeniyim o yüzden bir şey danışmak istiyorum. Elimde aşağıdaki şekilde 285 satırlık bir veri seti var.
tarih saat değer
01.01.2010 00:00 3
01.01.2010 12:00 4

Ben bunu aşağıda gösterdiğim şekilde tek tarihte yan yana yazmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Özel yapıştırla yapılabiliyor ama tek tek bunu yapmak bayağı zaman alıyor. Kısa bir yolu var mı öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

tarih 00:00 12:00
01.01.2020 3 4

Görmek istediğinizi anlayamadım.
Yapmak istediğinizi Excel sayfanızda manuel olarak yapıp, dosyanızı ya da ekran görüntüsünü harici bir yükleme sitesine yükleyerek linki buraya yapıştırabilir misiniz.

anladığım kadarıyla saat ve değerleri yan yana yazdırmak istiyor da, aynı tarihteki değerleri mi yoksa tümünü onu demiyor.

tahminime göre aynı tarihteki saatleri satırda, yine aynı tarihteki değerleri bir alt satırda göstermek istiyor.

Her ne ise örnek dosya şart.

Merhaba,

Ben yine ikna olmadım.
Saat sadece 2 tane mi? yani 00:00 ve 12:00 mı? başka saat yok mu? örneğin 01:00, 02:00 vs gibi?
Bunları bilmeden kod yazılırsa sonra o da vardı şu da vardı diye yazışmalar uzayıp gider, yapılan emeklerde boşa gider.

Merhaba,

Ben yine ikna olmadım.
Saat sadece 2 tane mi? yani 00:00 ve 12:00 mı? başka saat yok mu? örneğin 01:00, 02:00 vs gibi?
Bunları bilmeden kod yazılırsa sonra o da vardı şu da vardı diye yazışmalar uzayıp gider, yapılan emeklerde boşa gider.
Sadece 00:00 ve 12:00 var hocam. Diğer saatler yok.

Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz. Kodlar örnek dosyanızdaki biçime göre yazıldı.
Verilerin sıralı olduğunu, saat diliminin her ikisinin de bulunduğu varsayılmıştır. Fazladan kontrol yapılmadı.

Kod:
Sub Aktar()

Dim i   As Long, _
        j   As Long

Range("F3:H" & Rows.Count).ClearContents
    Range("G3:H3") = Array("00:00", "12:00")

i = 4
    j = 4
    Do
        Cells(j, "F") = Cells(i, "A")
        Cells(j, "G") = Cells(i, "C")
        Cells(j, "H") = Cells(i + 1, "C")
        i = i + 2
        j = j + 1
    Loop While Cells(i, "A") <> ""

End Sub

Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz. Kodlar örnek dosyanızdaki biçime göre yazıldı.
Verilerin sıralı olduğunu, saat diliminin her ikisinin de bulunduğu varsayılmıştır. Fazladan kontrol yapılmadı.

Kod:
Sub Aktar()

Dim i   As Long, _
        j   As Long

Range("F3:H" & Rows.Count).ClearContents
    Range("G3:H3") = Array("00:00", "12:00")

i = 4
    j = 4
    Do
        Cells(j, "F") = Cells(i, "A")
        Cells(j, "G") = Cells(i, "C")
        Cells(j, "H") = Cells(i + 1, "C")
        i = i + 2
        j = j + 1
    Loop While Cells(i, "A") <> ""

End Sub
Hocam çok teşekkür ederim. Kodu denedim. Tarihleri normal sayı olarak dönderiyor 40360 gibi. Bir de ilk satırsaki yani A2 ve A3 deki değerleri döndermiyor yani 1. aydan değil 2.aydan başlıyor. Bende ki tarihler 1 ay aralıklı 01.01.2010 hem sonrasında 01.02.2010 şeklinde. Tarihleri 1 ay atlatarak yazdırmanın yolu var mı excel de ben bilmiyorum?

60​

Geri