• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

alt alta formüllemek

teşekkürler, siz yapmışsınız ama ben başka tabloya adapte edemedim. işleminizin mantığını maalesef anlayamadım. yardımcı olabilecek misiniz?

teşekkürler, siz yapmışsınız ama ben başka tabloya adapte edemedim. işleminizin mantığını maalesef anlayamadım. yardımcı olabilecek misiniz?

..

H2 hücresinde: =C1 yazıp, sağa ve aşağıya kopyalarsak, satır ve sütunların değişeceğini biliyoruz..

Buradan verilerin C sütununda olduğu ve verinin aktarılacak satırın 2. satırdan başlayacağı ve tekrarlanacak formüller arasında 8 satır aralık olduğunu bilmekteyiz.

Temel Formül :

=C1

Bunun yerine:

=INDIRECT("C"&1) yazabiliriz.

Şimdi bu formülü geliştirelim. Bize 1 yerine verinin geleceği satıra (2.satır) göre 8 satır atlayan bir formül yazalım.

Bu da =8*(ROW()-2)+1 , yani ROW() yerine 2 koyarsak , =8*0+1 olacaktır. Eğer veriyi 3. satıra getireceksek 2 yerine 3, 4 ise 4 ... vs..yazmamız gerekir.

=INDIRECT("C"& 8*(ROW()-2)+1)

Formül bu haliyle aşağıya kopyalandığında, aşağıdakileri buluruz.

a ili
b ili
c ili

Ancak yana kopyalandığında diğer verileri almak için de birer artırmak gerekir. O zaman 1 yerine COLUMN(A1) yazarsak; formülümüz ,

=INDIRECT("C" & 8*(ROW()-2)+COLUMN(A1)) şeklini alır.

.

teşekkürler. fakat şöyle bir durum ortaya çıkıyor. sizin başladığınız yer a1 ve oradan 8 er atlayarak gidiyor. benimse bunu ilk hücreden değilde istediğim bir yerden başlatmam gerekiyor. dolayısı ile ilk başlama yeri 8 in katı değil. tam anlatamıyorum galiba. bir örnek gönderiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

teşekkürler. fakat şöyle bir durum ortaya çıkıyor. sizin başladığınız yer a1 ve oradan 8 er atlayarak gidiyor. benimse bunu ilk hücreden değilde istediğim bir yerden başlatmam gerekiyor. dolayısı ile ilk başlama yeri 8 in katı değil. tam anlatamıyorum galiba. bir örnek gönderiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

.

İlk başlama yeri neyse onu yazacaksınız.

Verileriniz ise 8'in katı olarak tekrarlanmaktadır.

Başlama yeriniz 9 ise 9, 17 ise 17 herneyse, - olarak onu yazacaksınız.

Daha doğrusu, 8*(ROW()-9)+COLUMN(A1) formül parçacığı için şöyle bir denklem yazalım. Bununla 9,17 herneyse nasıl bulunduğunu açıklayalım.

Çıkarılacak veya eklenecek rakama x dersek, denklemimiz aşağıdaki şekilde olacaktır.

8*(İlk verinin getileceği satır numarası-x)+1=Alınacak ilk verinin bulunduğu yerdeki satır numarası

8*(10-x)+1=9
80-80x+1=9
72=80x ve buradan x=9 bulunur.

Bu itibarla, BC10 hücresine;

Kod:
=INDIRECT("C" & 8*(ROW()-9)+COLUMN(A1))

yazıp, aşağıya ve sağa gerektiği kadar kopyalayın.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

.

Sayın firatgunay,

Bu kadar açıklama boşa mı gitti yoksa?

.

Geri