• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif hücrede yapılan çift klik'le uygulama çalıştırmak

Katılım
17 Eylül 2005
Mesajlar
156
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar, Çalışma sayfasına çift klikle uygulama konabiliyor acaba aktif hücreye ayrıca çift klik yapıldığında makro bağlanabilirmi. Tarih yazılacak bir hücrem var ve kullanıcı tarih hücresine çift klik yaptığında takvim formunun çalışmasını istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Selamlar,

Ekte dosyayı incelermisiniz.

Takvimin çalışması için Microsoft MonthView Control 6.0 kontrolünün aktif olması gerekmektedir. (Hata mesajı alabilirsiniz.)
 
Sayın fructose, İlginiz için çok teşekkür ederim ama yaptığınız örnekte ; benim sorumu yanlış sormamdan ötürü çift klik'i sayfanın neresinde yaparsan yap takvim formu açılıyor. Benim yapmak istediğim, c sütununu tarih kısmı olarak ayarladığım için sadece c sütununa ait aktif hücrelere çift klik yaptığımda takvim formunu çalıştırmak.Acaba bu mümkün mü? Tekrar teşekkür ederim.
 
[vb:1:aa6e4b63d4]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If ActiveCell.Column = 3 Then 'veya Target (hedef kolon da olabilir)
UserForm1.Show
Else:
MsgBox "aktif kolon C değil" 'veya Exit Sub
End If
End Sub[/vb:1:aa6e4b63d4]
 
nazif74' Alıntı:
Benim yapmak istediğim, c sütununu tarih kısmı olarak ayarladığım için sadece c sütununa ait aktif hücrelere çift klik yaptığımda takvim formunu çalıştırmak.

Sn Nazif istediğiniz şekilde yukarıdaki dosyayı güncelledim.
 
Teşekkür,teşekkür

Sayın fructose, Sorunum yazdığınız kodlarla çözüldü çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst