• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır menüden seçim ile yeni açılır menü gelmesi ve veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba dosyamda ayrıca açıklamalar var,

Yapmak istediğim açılır menüden seçtiğim isme göre, alt satırda o isimle ilgili gerekli bilgiler yine açılır menü halinde gelsin.

Girdiğim verileri bir sonraki sayfaya aktarmak ve formu boşaltarak yeni veri girmek.

Yardımcı olurmusunuz ?

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sonuzun içerdiği alanları tam anlamadım ama formülleri inceleyerek değiştirmeniz mümkün.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun,

Sorumu tam anlamadığınızı söylüyorsunuz ama, benim istediğim sonuca nerdeyse yaklaşacak formüller hazırlamışsınız. Teşekkür ediyorum.

Açılan menü ile ilgili formüller tamam. Yanlız verileri girdikten sonra "kaydet ve temizle" düğmesine bastığımda son girdiğim verileri "veri" sayfasında göremedim. farklı bir yeremi atıyor acaba ?

Bunuda halledebilirsek ben devam edip, dosyayı kendime göre geliştiricem...

Merhaba;
Öncelikle makro güvenlik seviyesinin "düşük (önerilmez)" konumda olduğunu varsayıyorum.
form sayfasında I sütunundaki formülde verilerin tamamının girilme koşulu var.
Yani veri girdiğiniz satırda (ilgili satırda A : H aralığında boş hücre kalmaksızın) tüm hücreleri doldurursanız I sütununda ilgili satırda "veri" yazısı çıkar. Makro burdaki yazıyı sayfa adı olarak algılar ve sayfa varsa ilgili sayfada son veriden sonrasına ilgili satır/satırları kopyalar. Sonrada tabloyu temizler.
İyi çalışmalar.

Merhabalar Soru üzerine soru olacak ama nereye ve nasıl soracağımı bilemedim . Gönderdiğiniz dosyada A2 hücresinde kullandığınız kombo nasıl yapılıyor acaba benim yaptığım kombolarda belirli bir hücreye değer veriyor(1,2,3 şeklinde) ancak burada direk listeden seçilen değeri aynen yazıyor. Bu şekilde nasıl yapılıyor acaba?

Son düzenleme:
Merhaba;
Öncelikle makro güvenlik seviyesinin "düşük (önerilmez)" konumda olduğunu varsayıyorum.
form sayfasında I sütunundaki formülde verilerin tamamının girilme koşulu var.
Yani veri girdiğiniz satırda (ilgili satırda A : H aralığında boş hücre kalmaksızın) tüm hücreleri doldurursanız I sütununda ilgili satırda "veri" yazısı çıkar. Makro burdaki yazıyı sayfa adı olarak algılar ve sayfa varsa ilgili sayfada son veriden sonrasına ilgili satır/satırları kopyalar. Sonrada tabloyu temizler.
İyi çalışmalar.

Merhaba Sayın muygun

evet dediğiniz gibiymiş, çok teşekkür ediyorum.

Sayın muygun, Boyahaneyi seçtiğimde boyahane ile ilgili hata parametreleri gelmiyor nedeni ne olabilir acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba;
2 nolu mesajda "Sonuzun içerdiği alanları tam anlamadım ama formülleri inceleyerek değiştirmeniz mümkün." dememin sebebi buydu.

Şimdi 2 nolu mesaj eki üzerinde düşünürsek;
form sayfasında kısım başlığı altında seçim yapılacaksa data sayfasında hangi alan açılır listeye gelecek?
Kısım seçimine bağlı olarak form sayfasında hatalar başlığı altında seçim yapabilmek için hangi alan gelecek?
Yine Kısım seçimine bağlı olarak form sayfasında duruşlar başlığı altında seçim yapabilmek için hangi alan gelecek?
Kısaca ilk seçim boyahane olursa diğer seçim alanlarına hangi bilgiler gelecek?
Bunları açıklarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Tamam sayın muygun ben dosya içinde gerekli açıklamaları yapıp tekrar göndereceğim

Sayın muygun

Birde "form" sayfasına yerleştirdiğiniz "kaydet ve formu temizle" düğmesinin nasıl yapıldığını ve çalıştığını açıklamanız mümkünmü acaba?
Çünkü ortada bir makro falan bir şey göremedim...!

Merhaba;
Şimdi sorunuz daha net.
Eki inceleyin.
vba kodları için;
Ekli dosya açık iken SHİFT+F11 tuşlarına birlikte basarak vba sayfasına geçin.
Sayfa2 (form) yazan kısma çift tıklayın. Kodlar karşınızda
Yada tasarım modundan çıkıp butona çift tıklayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Harikasınız sayın muygun ilgi ve emeğinize çok teşekkürler.

bir şey daha sormak istiyorum; aynı tarihte aynı kısım için birden fazla duruş ve hata oluyor. Bu durumda en soldan kısım seçimi yapmadan duruş ve hata komutları çalışmıyor.

Aynı kısım için aynı gün olan duruş ve hata girişleri kısım seçmeden yapılabilir ve bunları "veri" sayfasına atabilir mi?

Merhaba;
İstedikleriniz yapılmaz değil. Ama bence pek kullanışlı olmayabilir.
Amaç Arıza yada kalite kontrolün veri tabanını oluşturmaksa (ilerde kullanılacağı,tasnifleneceği yada rapor/istatistik oluşturulacağı düşünülüyorsa) tüm verilerin tüm alanlarının tam olarak yazılması sağlanmalı.
Düşünün ki Aynı kısım değeri olan 10 adet arıza yazdınız ve kaydettiniz. Ve ilk verinin hatalı olduğunu farkettiniz. Önceki tabloya göre veri sayfasına gider, satırı seçer ve silersiniz. Sonra yeni veriyi girersiniz.
Ekli dosyada yine bu işlemi yaparsınız ama bir altındaki kısım yazılmamış veriye kısım adı girmek durumundasınız.
Ayrıca bu verilerden rapor yada istatistik veya süzme oluşturulacağı zaman yine ek bir işlem ile boş alanları (formül-makro yada manuel) kısımlandırmanız gerekecek.
Yinede tercih sizin.
Eki inceleyin. (verinin var olması tarih girme şartına bağlandı)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar;
Maygun yapmıs oldugunuz kaydet ve temizle butonucok güzel bende onu kendime uyarlamak istiyorum bendeki durum biraz farklı örnek dosya ekte inceleyebilirseniz cok sevinirim iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri