• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır Liste

Katılım
9 Mayıs 2005
Mesajlar
366
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar merhabalar ,

Açılır liste ile ilgili daha önce paylaşımlarınızla istediğim şekilde düzenleme yapmıştık.tek yapmak istediğim ekli listedeki örnek dosyada da göreceksiniz açılır listeye ait olan verilerin sayfasını değiştirmek istiyorum.Denedim ancak yapamadım.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

herşeyi yapmışsınız noktayı koyamamışsınız :D
veri doğrulama > liste ye şunu yazın

Kod:
=deneme

kolay gelsin
 
Sn. excelci1

=deneme yazınca sayfa1 ‘ deki bütün listeyi açıyor.

=DOLAYLI("AP"&KAÇINCI(B14&"*";AP:AP;0)&":AP"&EĞERSAY(AP:AP;B14&"*")+KAÇINCI(B14&"*";AP:AP;0)-1)

Ancak yukarıdaki formül ile kullanınca listeyi diyelim listeye A yazıp ok tuşuna basınca sadece A ile başlayanların firmaların açılmasını sağlıyordu.Liste çok uzun olacağı için yukarıdaki formüle göre uyarlamam gerekiyor.yukarıdaki formülü sayfa1 ‘ e uyarlamaya çalışıyorum.

Teşekkürler.
 
Önce Sayfa 1 den verileri seçip Ekle menüsünden Ad Tanımla Deyip Bir Ad girin Örnğ.Sayfa1 Sonra Veri Doğrulama Alanına Veri Doğrulama menüsünden Kaynak kısmına =Sayfa1 Yazın Kolay gelsin
 
Sn.sscuba

Maalesef dediğin gibi olunca listenin tamamı oluyor açılır listeye ay yazdığım zaman açılır listede aşağıdaki isimlerin sadece listelenmesi gerekiyordu.diğerleri görünmememesi gerekiyordu :(

AYŞE
AYHAN
AYTEN
 
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!e"&KAÇINCI(B14&"*";deneme;0)&":e"&KAÇINCI(B14&"*";deneme;0)+EĞERSAY(deneme;B14&"*"))

pardon yanlış anlamışım
bu formül işinizi görür
 
üstad malesef olmadı A harfine basıp ok tuşuna basına yine bütün liste açılıyor :(
 
üstad malesef olmadı A harfine basıp ok tuşuna basına yine bütün liste açılıyor :(

Kod:
=EĞER(B14="";deneme;DOLAYLI("Sayfa1!e"&KAÇINCI(B14&"*";deneme;0)&":e"&KAÇINCI(B14&"*";deneme;0)-1+EĞERSAY(deneme;B14&"*")))

DENEME olarak tanımladığın alan alfabetik sırada olması gerekmektedir. her yeni isim geldiğinde mutlaka alfabetik sırala. b14 hücresi boş olduğunda deneme tanımlı alanı açılacaktır.

eğer isimler alfabetik olmazsa doğru sayar fakat aynı isimle başlayan isim en altta olduğu için yukardan fazladan gösterir.

başına * koyarak sonraki karakter içerenleri gösterebilirsin

kolay gelsin
 
üstad çok çok teşekkürler paylaşımın ve yardımın için.
 
Ekli dosyayı inceleyin

Ad tanımlama ya ve sayfanın kod bölümündeki kodları inceleyin. B13 hücresi boş bırakırsanız bütün liste görünecek, harf veya harfler yazarsanız .... ile başlayanlar listelenecek.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst