• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılır kutu nasıl hazırlanıyor?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003
Değerli üstadlarım istediğim şey tek bir hücrede ekteki örnekteki gibi ALACAK BORÇ VE ÇEK yazmak istiyorum ve bu üçünden birini seçebilmek istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler başlık bulamadığım için özür dilerim

Ekli dosyalar

Forumda "veri doğrulama" ya da "açılır kutu" örneklerini inceleyiniz.
Başlığınızı da konuyla ilgili olarak değiştiriyorum.

Değerli üstadlarım istediğim şey tek bir hücrede ekteki örnekteki gibi ALACAK BORÇ VE ÇEK yazmak istiyorum ve bu üçünden birini seçebilmek istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler başlık bulamadığım için özür dilerim
Selam,
Öncelikle Sayın Metin Karaağaç'ın tavsiyesini dikkate almanızı öneririm. Daha fazla bilgi sahibi olursunuz.

Eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam şu şekilde yapabilirsiniz;

örnek dosyanızın D12 hücresi seçili iken
Veri--> Doğrulama-->Ayarlar--> izin Verilen 'den Liste'yi seçiniz. Aşağısondaki "Kaynak" kısmına ALACAK;BORÇ;ÇEK yazınız.

Metin bey sorunuma bir isim bulduğunuz için teşekkür ederim :D Ergün bey sizede sorunuma çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim istediğim buydu sağolun üstadlarım

Metin bey sorunuma bir isim bulduğunuz için teşekkür ederim :D Ergün bey sizede sorunuma çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim istediğim buydu sağolun üstadlarım

Selam,
Çözüm bulmanıza sevindim. İnşallah bizlerin sorularına da çözüm bulan çıkar. Dua ediniz.

İyi çalışmalar.

Selamlar,

Veri--> Doğrulama-->Ayarlar--> izin Verilen 'den Liste den kaynak oluşturduktan sonra, o hücrenin üzerine gelindiğinde otomatik kendisinin açılması ve oklarla seçeneğimizi yapmamız mümkünmü? İyi Çalışmalar,

Selamlar,

Veri--> Doğrulama-->Ayarlar--> izin Verilen 'den Liste den kaynak oluşturduktan sonra, o hücrenin üzerine gelindiğinde otomatik kendisinin açılması ve oklarla seçeneğimizi yapmamız mümkünmü? İyi Çalışmalar,

Selam,
Mümkün olabilir. Ancak, bunun için bir örnek dosya eklemeniz lazım. Çünkü,
diyorsunuz ki,
o hücrenin üzerine gelindiğinde otomatik kendisinin açılması ve oklarla seçeneğimizi yapmamız mümkünmü?
-birincisi, "o hücre"'den kastınız nedir?
-ikincisi, bir hücre üzerine gelince hiçbir fonksiyon çalışmadığı gibi, hiçbir kod da çalışmaz.:frown: Bunu ancak kastettiğiniz hangi hücre ise o hücreye tıklayarak bir şeyler yapabilirsiniz. Sadace hücre üzerine gelince istediğiniz bir notun görünmesini sağlayabilirsiniz.
-üçüncüsü, " otomatik kendisinin açılması" diyorsunuz. kendisi olan şey nedir? açılacak şey nedir? açılmaktan kastınız nedir?:???:
-dördüncüsü, hele hele "oklarla seçeneğimizi" diyorsunuz ne oku? ne şeçimi? Neleri kastediyorsunuz? :???:
Ben sizi biraz anlar gibiyim. Beyninizden birşeyler geçmiş, başkaları da geçerken görsün istiyorsunuz. Ancak, öyle bir soru soruyorsunuz ki, ben, siz dahi olsam anlayamam:(
Bu yüzden aslına yakın güzel bir örnek dosya hazırlayınız.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Sayın Ergün Güler, Yazdıklarınızda haklısınız, yapmak istediğimi tam ifade edemedim. Ekte bir dosya gönderdim. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Veri doğrulama listesinin hücrenin üzerinde iken kendisinin açılmasını ve oklarla seçeneğimi seçip enter e bastığımda seçimi yapmak istiyorum. çalışma sayfamda bu şekilde çok hücreler olduğundan mause ile seçmek daha zor oluyor, teşekkürler

Ekli dosyalar

Veri doğrulama listesinin hücrenin üzerinde iken kendisinin açılmasını ve oklarla seçeneğimi seçip enter e bastığımda seçimi yapmak istiyorum. çalışma sayfamda bu şekilde çok hücreler olduğundan mause ile seçmek daha zor oluyor, teşekkürler

Selam,
Daha önceden sayfadaki Hücre üzerine gelince çalışan kodu araştırmıştım. Uzman Hocalarımızın ışığında net olarak şunu söyleyebilirim:

Excelde hücre üzerine gelince çalışan hiçbir Makro, kod v.s. yoktur.

Biraz tıklama zahmetine katlanacaksınız

İyi çalışmalar.

Geri