• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açık Kalan Dosyanın Kendiliğinden Kapanması Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan konas06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Selam.
Açık kalan bir excel dosyasının son işlemi yaptıktan bir süre (5 dakika) sonra kayıt yapıp, kendini kapatmasını sağlayabilir miyiz?
Böyle bir kod var mı?
Saygılarımla.

Aşağıdaki kodu deneyin

'Thisworkbooka

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Zurücksetzen
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
startzeit
End Sub

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
startzeit
End Sub

'Modüle

Dim DaA As Date

Sub startzeit()
On Error Resume Next
Application.OnTime EarliestTime:=DaA, Procedure:="Schließen", Schedule:=False
DaA = Now + CDate("0:00:10") 'istediğiniz zamanı girin kapatmak için'
Application.OnTime DaA, "Schließen"
End Sub

Sub Schließen()
ThisWorkbook.Close True
End Sub

Sub Zurücksetzen()
Application.OnTime EarliestTime:=DaA, Procedure:="Schließen", Schedule:=False
End Sub

Sayın tamer060 kodu uyguladım çalışıyor.
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Açık kalan UserForm lu excel dosyasının son işlemi yaptıktan bir süre sonra kayıt yapıp, kendini kapatması için yukardaki koda ek olarak aşagıdaki gibi uygulama yaptım ancak Unload Me hatası veriyor.
Diğer türlü Windows Görev Yöneticisinde mevcut İşlemlerde Dosya çalışıyor görünüyor...

Dosyayı User Formu ile birlikte nasıl kapatabiliriz...

Sub Schließen()
On Error Resume Next
ThisWorkbook.Close True
Application.DisplayAlerts = False
Unload Me
Application.Quit
End Sub

Son düzenleme:
Sayın tamer060 kodu uyguladım çalışıyor.
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Sayın tamer060 kodu denedim çalışıyor dedim, ancak kod kendi başına bir dosyada olduğu zaman bir sorun yok çalışıyor, fakat başka kodların olduğu bir dosyada kullandığım zaman bir problem veriyor anlayamadım.
Ama sanki şöyle bir sıkıntı var gibi ; Diğer dosyada ingilizce kod var devamında sizin verdiğiniz kodları ekliyorum acaba bir dil farkı mı var yada kodlarda farklı diller kullanılırsa (kod1 ingilizce, kod2 almanca, kod3 türkçe ) bir çakışma oluyor mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Merhabalar Sayım Ömer Diğer dillerde çakışma olurmu bir fikrim yok daha önce hiç karşılaşmadım ama 'Thisworkbooka başka kodun varsa belki o çakışma yapmıştır. Yeni konu açıp örnek dosya eklersen daha çabuk yanıt bulabileceğine inanıyorum. Saygılarımla

Merhaba,
Sayın tamer060 ve omeryılmaz
Genel bir kontrol yapmadım ancak " startzeit " kodunu Workbook_open' den alıp Usrerform nesneler MouseMove olayına ekledim ve sorunsuz olarak çalıştı.
Siz ayrıca değerlendirebilirsiniz.
Bilginize.

"Compile Error
Ambiguos name detecded: Workbook_BeforeClose"
Uyarısı veriyor bu nedir anlamadım.
Saygılarımla.

Merhaba sadece excel sayfasının mı kapanmasını istiyorsunuz yoksa userfom olacakmı? ayrıca userform
applicvation.visible=false olarakmı açılıyor. ona gör makronuzu hazırlayayım gerçi 2 side hazır hangisini istiyorsunuz...:cool:

Son düzenleme:
Merhaba sadece excel sayfasının mı kapanmasını istiyorsunuz yoksa userfom olacakmı? ayrıca userform
applicvation.visible=false olarakmı açılıyor. ona gör makronuzu hazırlayayım gerçi 2 side hazır hangisini istiyorsunuz...:cool:

Sayın security umarım bana sormuşsunuzdur. Ben üzerime alıp cevap veriyorum.
Ben excel dosyanın kapanmasını istiyorum.
Saygılarımla.

Açık kalan UserForm lu excel dosyasının son işlemi yaptıktan bir süre sonra kayıt yapıp, kendini kapatması

Açılış Kodu

Private Sub Workbook_Open()
On Error Resume Next
Application.Visible = False
AnaForm.Show
AnaForm.MultiPage1.Value = 0
End Sub

Sayın security umarım bana sormuşsunuzdur. Ben üzerime alıp cevap veriyorum.
Ben excel dosyanın kapanmasını istiyorum.
Saygılarımla.
Örnek Dosyayı İnceleyiniz Not: Ben 20 Sn Olarak ekledim siz İstediğiniz Dakikayı Ekleyeilirsiniz...:cool:

Ekli dosyalar

UserFormlu çalışma için örneğinizide paylaşabilirmisiniz....

Saygılar

Örnek Dosyayı İnceleyiniz Not: Ben 20 Sn Olarak ekledim siz İstediğiniz Dakikayı Ekleyeilirsiniz...:cool:
Sayın security örnek dosyayı indirdim ve eklediğiniz kodu denedim. module 1 ve module 2 ye kodları girmişsiniz ancak bu kodlar verilen sürenin sonunda dosyanın kapanmasını sağlıyor bir husus daha var. Eğer herhangi bir işlem yapılmazsa bu sürenin sonunda kayıt yapıp kaydetmesi gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Sayın security örnek dosyayı indirdim ve eklediğiniz kodu denedim. module 1 ve module 2 ye kodları girmişsiniz ancak bu kodlar verilen sürenin sonunda dosyanın kapanmasını sağlıyor bir husus daha var. Eğer herhangi bir işlem yapılmazsa bu sürenin sonunda kayıt yapıp kaydetmesi gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Tabi Dosyanızı hazırlıyorum...

dosyanız ekte Belirtilen süre sonunda Kaydedip Kapanıyor...:cool:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn security ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Bu son eklediğiniz örnek 2 de girilen kod şu şekilde sanırım. Girilen süre toplamda dosyanın açılıp-kapanıncaya kadar geçen süre.
Ama benim yapmak isteğim şu: açık olan excel dosyasında en son işlem yapıldıktan sonra eğer bir süre (verilen süreyi sizin yaptığınız gibi değiştirebilelim) sonra kendiliğinden kayıt edip kapatmasını istiyoruz.
Saygılarımla.

Açık kalan dosya veya UserFormlu Dosya ya işlem yapıldıktan sonra belirlibir süre işlem yapılmadan beklerse kapanması amaç.
Verilen örneklerde işlem sırasında otomotik olarak kapanmaktadır.

Geri