• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A Sütunu ile A satırındaki kesişen değerlerin toplamı

Selamlar;

Elimdeki excel tabosunda A sütununda aynı kelimeden 15-20 tane var. Bunların A satırındaki aranılan kelimeyle kesişenlerinin toplamını almak istiyorum.

Örneğin: A1'den A450'ye kadar 15 tane "Belediyeler" var. A satırında da herhangi bir yerde "Reaktif" değeri var. Bunun için ETopla yı kullanamıyorum, çünkü A satırındaki "Reaktif"in yeri her ay değişiyor.

Bunu makro kullanmadan yapabilmemin bir yolu var mı?

Sayınyurttas,

Kod bu haliyle çalışıyor ama

=TOPLA.ÇARPIM(--(hadı=A2),--(aktif))

yerine

=TOPLA.ÇARPIM(--(hadı=A2),--(aktif-kWH))

gibi tam olarak yazarsam hata veriyor.

Not: "THKK" deki "Aktif Trafo Kaybı" aslında "genel"de de var. Ama ben tablonun sadece örnek bir kısmını aldığımdan görünmüyor.

Sayın kasif2,

Dosyanızda ben iki alan adı tanımladım. Bunlar: "hadı" ve "aktif" . Bunları Ad>Tanımla'dan girerseniz görürsünüz. Eğer "Aktif" yerine "aktif-kWH" kullanmak isterseniz. "Aktif" olarak tanımlanmış alan adını "aktif-kWH" olarak değiştirmeniz gerekir.

yurttas' Alıntı:
Sayın kasif2,

Dosyanızda ben iki alan adı tanımladım. Bunlar: "hadı" ve "aktif" . Bunları Ad>Tanımla'dan girerseniz görürsünüz. Eğer "Aktif" yerine "aktif-kWH" kullanmak isterseniz. "Aktif" olarak tanımlanmış alan adını "aktif-kWH" olarak değiştirmeniz gerekir.

Anladım. Ama o zaman bu benim istediğimi karşılamamış oluyor. Ben "genel" deki C sütunundaki "Belediyeler" ile A satırındaki (reaktif bu tabloda E sütununda idi ama bir dahaki ay bu C sütununda gelebiliyor) Reaktif'i arayıp çakışanlarının toplamını alması idi.

Geri