• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A Listesinden B Listesini Çıkarmak Nasıl Olur?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Arkadaşlar, iyi akşamlar iyi forumlar, kolay gelsin herkese :)

Elimizde iki liste olsun. Örneğin A listesi;

Elma
Armut
Ayva
Portakal
Mandalina

B listesi ise;

Elma
Mandalina

Benim istediğim ise B listesinde olanları A listesinden çıkararak, A listesini tekrar listelemek, yani sonuç şöyle olacak;

Armut
Ayva
Portakal

Basit bir istek olduğu için excel dosyası yapmadım ama istenirse elimdeki dosyayı paylaşırım, ilgi ve yardımlar için şimdiden teşekkürler...

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub ele_59()
Dim sat1 As Long, sat2 As Long, i As Long
Application.ScreenUpdating = False
sat1 = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sat2 = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
For i = sat1 To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & sat2), _
    Cells(i, "A").Value) > 0 Then
        Cells(i, "A").Delete xlUp
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", _
vbOKOnly + vbInformation, "E L E M E"

End Sub

Teşekkür ederim, birazdan deneyeceğim. Yalnız kod değilde formül olarak ta bunu yapabilir miyiz? Bir yöntemi var mı? Bunu soruyorum çünkü hem işimi görüyorum hem de bir yandan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum :)

Bunu denedim, aynı satır üzerinde yapmasını istemiyorum, ayrıca çıkan uyarı bence hoş değil, yine de teşekkürler :)

çalıştığım dosyayı paylaştım, yapmak istediğim şey "personel" sayfasında personelin karşısındaki hafta tatilinin günü seçildiğinde, "vardiya" sayfasında ismi o tatil günü vardiya hesaplama kodundan çıkarılsın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yurttas formülünüzde hata alıyorum, aradan bir kaç kişiyi atlıyor nedense...

http://www.excel.web.tr/f47/a-sutununda-olup-b-sutununda-olmayan-veriler-t59341.html

bu adresten yararlanarak çözüm buldum :) ancak formülleri iç içe geçirmek mümkünmü yani kitapçıktada görülen birinci listem

=EĞERHATA(İNDİS(PERSONEL!$B$1:$B$29;KÜÇÜK(EĞER(PERSONEL!$C$2:$C$29=$A$3;SATIR(PERSONEL!$C$2:$C$29));PERSONEL!$A2));"")

dizi formülü ile, ikinci listem ise

=EĞERHATA(İNDİS(PERSONEL!$B$1:$B$29;KÜÇÜK(EĞER(PERSONEL!$D$2:$D$29=B$2;SATIR(PERSONEL!$D$2:$D$29));PERSONEL!$A2));"")

dizi formülü ile oluşmakta, bunları birleştirmek ve tek hamlede bir liste oluşturmak mümkün olur muki

Son düzenleme:
Kırmızı satırı siliniz.:cool:
Kod:
Application.ScreenUpdating = True
[B][COLOR="Red"]MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", _
vbOKOnly + vbInformation, "E L E M E"[/COLOR][/B]

End Sub

Geri