• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

25 Araç, 25 Sürücü, Dönüşümlü Çizelge ???

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Öncelikle iyi günler! 25 araçlık bir çizelge hazırlamaya çalışıyorum. Olayı direkt olarak rakam girerek formüle çevirmeye çalışsam da tek, tek kopyalayarak yapmanın dışında birşey yapamıyorum. Bunu yapabilmenin herhangi bir yolu var mı?

Ekteki çizelgede, her aracı temsilen bir rakam verdim (1-25). Sıralamanın izlemesi gereken yol ise tek tek elimle girilerek hazırlandı. A2den başlayarak aşağıya doğru araç sürücülerinin isim veya ehliyet nolarını yazdığımda listenin otomatik olarak dolmasını istiyorum. Yol gösterebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

topluca ara - değiştir yapmanız işinizi görmez mi?

Mesela; 011 kodlu sürücünün sınav sonucunu 011'i aratıp değiştirerek girebilirsiniz ?

Öncelikle frksdf arkadaşımıza önerisi için teşekkür ederim. Benim yapmak istediğim şey; http://www.excel.web.tr/f14/bo-hucreleri-doldurma-t112393.html linkindekine benzer bir makro ile yapılabilir diye tahmin ediyorum. Makro bilgim fazla olmadığı için, o sayfadaki makroyu nasıl düzenleyeceğimi bilemiyorum.

Orada makro yardımıyla sayıların yanına; "AA" "BB" "CC" gibi değerler yazdırılıyor.
Makro yardımıyla: "A" sütunundaki verileri, yapmış olduğum çizelgeye uygun olarak taşıtmak acaba mümkün müdür? Yol gösterecek veya öneride bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim. İyi günler...

Geri