• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sayfadan etoplam ile alınan veriler neden yanlış alır?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 / Türkçe
üsdatlar S.A.

maaş ve çıkan sayfalarından etoplam kullanarak değerleri almaya çalıyorum ama toplamlar yanlış alıyor. dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    47.1 KB · Görüntüleme: 7
  • aa.xlsx
    aa.xlsx
    76.1 KB · Görüntüleme: 12
Merhaba,

Formülün hatalı olduğunu yazmışsınız fakat hesaplamanın nasıl yapılacağını yazmamışsınız.
Sonuc olarak bir formülünüz var, sadece yanlış sonuc ürettiğini biliyoruz. Doğru formülü yazabilmemiz için ne istediğinizi de açıklamanız gerekir.
Soru açıklamalarınızı formül üzerinden değil, konu üzerinden açıklamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

Özür dilerim,

maaş , çıkan ve rapor olarak 3 sayfam var. maaş sayfası içersinde çalışanın ay içersinde alınan avansları TOPLAM KESİNTİ sütününda çalışan bazlı topluyorum. eğer olurda çalışan işten ayrılır ise aktar sil buton kullanarak çıkan sayfasına çalışanı kes yapıştır ile aktarıyorum. Rapor sayfasında AY lık olarak çalışanların avans toplamlarını ve maaş dan kalan tutarlarını ETOPLAM formül ile toplamaya çalıştım ama formüldeki toplam ile manuel toplam farklı çıkartıyor sebebi ne olabilir.

örnek : ocak ayında çalışanların avans toplamı 600 TL çıkan personel avans toplamı 2500 TL Toplamları 3100 TL olması lazımken etoplam formül ile 2600 TL çıkıyor.

Merhaba,

Formülün hatalı olduğunu yazmışsınız fakat hesaplamanın nasıl yapılacağını yazmamışsınız.
Sonuc olarak bir formülünüz var, sadece yanlış sonuc ürettiğini biliyoruz. Doğru formülü yazabilmemiz için ne istediğinizi de açıklamanız gerekir.
Soru açıklamalarınızı formül üzerinden değil, konu üzerinden açıklamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

Bu şartlarda formülde bir sorun yok gibi.

2500 olması gereken bölüm 2000 dir. Çıkan sayfası U3 hücresi "201201" değil, "201202" dir. Gözünüzden kaçtı sanırım.

bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim...

Bu şartlarda formülde bir sorun yok gibi.

2500 olması gereken bölüm 2000 dir. Çıkan sayfası U3 hücresi "201201" değil, "201202" dir. Gözünüzden kaçtı sanırım.

Geri