• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 farkli hucre verisine bagli karsilastirma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Degerli Arkadaslar,

öncelikle Türkçe karakterler için özür dilerim. Klavyemde bulundugu kadari ile kullanmaya calisiyorum. sorum ekte ki örnek dosyada 2 farkli tasima firmasinin (A kolonunda yazan isimler tasima firmalarinin isimleri) B kolonunda belirtilen tasima alanlarina ve C kolonunda belirtilen palet sayisina gore D kolonunda fiyat listesi bulunmakta. yapmak istedigim eger B de 1 C de 1 degerini gorursen yanindaki degerleri yanyana baska bi sayfaya yaz.
aslinda onlarca farkli tasima firmasinin bu formatta gonderilen tekliflerini ayni zone ve ayni palet sayisina gore karsilastirmak istiyorum. farkli sekilde yapmam gerekiyor ise dinleyebilirim.
umarim anlatabilmisimdir. simdiden üzerine zaman harcayan herkese tesekkür ederim.

(klavyem AZERTY) (Excel office 2007 ve ingilizce).

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorunuzundan hem iki hücrenin birbirine olan eşitliği , hemde tüm tabloda iki hücre değeri aynı olanların mukayesesi sonucunu çıkardım.
Her iki sonucu alabileceğiniz iki ayrı tablo var.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Ikinizede cok tesekkur ederim sayin uzmanamele ve muygun. ancak sayin muygunun gonderdikleri daha benim istedigim gibi ancak sayin uygun benim hatamdan oturu belkide ilk sorum oldugundan acemilik edip tasima firmalarinin verilerini alt alta getirdim fakat bunu onlarca tasima firmasi icin yapma sansim yok. acaba rhenus ve tph nin bilgilerinin farkli sheetlerde olmasi mumkunmu. ornek dosya ektedir. ozur dilerim zamani kotu kullandigim icin.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Hangi uygulamanın kullanılabilir olduğunu belirtmemişsiniz.
Ama yinede her iki uygulama içinde onlarca firma konusu dosyayı kasacak boyutlarda...
Ekteki uygulamalarda datalarınızı sildim (siz kullanmak isterseniz ilgili sayfalara tekrar yerleştirirsiniz)
Bence 3 nolu mesaj ekindeki dosyayı kullanırsanız sayfa birleştirme ile ilgili kasıntıdanda kurtulmuş olursunuz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

tesekkur ederim.

tesekkur etmek icin gel kaldigim icin ozur dilerim. tekrar tum emek verenlere tesekkur ederim.
(fazla tasiyici firma eklersem yada fazla tasima yonu eklersem yaklasik 50mb lik bi excel dosyam oluyor onuda acip kapatim islem yapmasi cok zor oluyor. genede herkese zamani icin cok tesekkur ederim.)

Geri