• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 ayrı dosyadaki aynı verileri nasıl çakıştırabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SULEA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
merhaba,
her ay rutin olarak 2 ayrı dostadaki aynı verileri tek bir dosya altında toplamka için oldukça zaman harcıyorum. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

aşağıda 2 ayrı dosya size atacağım a ve b dosyası. b dosyası bize ay başlarında tedarikçi firmadan geliyor. b dosyasındaki verilerin a dosyasında olup olmadığını şayet var ise a dosyada işaretlenmesini nasıl yapabilirim.
yardımcı olabilirseniz memnun olurum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
ekli dosyayı açıp butonu çalıştırın ve açılan dialog penceresinden "B" dosyasını seçin. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

alakanız için çok teşekkür ederim ancak benim bunu formüle etmem gerek.
çünkü bu sürekli her ay gerçekleşen bir durum. nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?

Merhaba,
öncelikle sonucun doğru olup olmadığını dönüş yapmamışsınız. Bu procedur; sizin belirlemiş olduğunuz "D" sütunundaki verilerin, başka bir çalışma kitabı içindeki, yine belirlenmiş bir alanda var olup olmadığına bakıyor. Ancak, sanırım siz yeni bir veri girdiğinizde bu verinin, başka bir kitapta var olup olmadığını sorgulamak istiyorsunuz sanırım. Daha detaylı bilgi verilirse, sonuca doğru ve hızlı ulaşmak mümkün olacaktır. İyi çalışmalar.

=EĞER(EĞERSAY('[A%20DOSYASI(1).xlsx]Sayfa1'!$D$3:$D$1000;D4)>=1;D4;"")

b dosyasında e4 hücresine uygulayın ve aşağı doğru çekin

MERHABA

benimde buna benzer bir istegim olacak.
bana her gun gelen raporlar var 2 farklı dosya icinde bir cok sheet var ve ben bunlardan belirledigim aralıkta olanları devamlı baska bir dosyaya cekip gerekli eklemeleri yaptıktan sonra ilgili kişilere gondermek zorundayım. devamlı bunu dosyayı acip sheetleri tek tek inceleyip istedigim aralıktaki degerlere uygun olanları almak zaman alan bir iş ben bunu tek dosyada birleştirip sonrada karsılarına sorumlularını yazacak bir makro yazabilirmiyiz diye soracaktım ?

şimdiden teşekkürler.

Geri