• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1'den 100'e kadar olan sayıları seçme ve yüzdeye göre karar verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
İyigünler arkadaşlar.Excel'de yapmam gereken 1 den 100 e kadar olan sayıları seçmek.Her satıra kendımız numara yazıp değil yani komutla.Acaba o komut nedir ? Bir de dıyelım 2 rakamımız var.Bunların ortalamasını nasıl alabılırız ve o ortalamya gore nasıl sonuç yazabiliriz ? Örneğin 40 ile 90 rakamının ortalamasına gore 60 dan yüksekse iyi düşükse kotu nasıl dıyebılırız ? Teşekkurler...

iyi geceler
öncelikle aramıza hoş geldiniz
sorunuzu örnek dosya ile desteklermisiniz ve dosya üzerinde nasıl yapılacağını'da izah ederseniz daha fazla yardım alırsınız
kolay gelsin

Teşekkürler
ortalamada :
excel.png
sonuç kısmına 2 notun ortalaması gelecek o kısmını hallettım ben.Ama sonuca gore nasıl ıyı yada kotu dedırtebılırım ben excele ? 50 den ıyıyse iyi dusukse kotu nasıl dedırtebılırım ? ilk sorumda görsele gerek duyulmaz dıye koymadım 1 den 100 e kadar nasıl sayıları seçeriz ve toplarız diye.Teşekkurler

Teşekkürler
ortalamada :
excel.png
sonuç kısmına 2 notun ortalaması gelecek o kısmını hallettım ben.Ama sonuca gore nasıl ıyı yada kotu dedırtebılırım ben excele ? 50 den ıyıyse iyi dusukse kotu nasıl dedırtebılırım ? ilk sorumda görsele gerek duyulmaz dıye koymadım 1 den 100 e kadar nasıl sayıları seçeriz ve toplarız diye.Teşekkurler

iyi geceler
ortalama hücresine
Kod:
=ORTALAMA(B2:C2)
bu formülü
hemen yan hücresine durumu yazdırmak için
Kod:
=EĞER(D2<50;"KÖTÜ";EĞER(D2=50;"İYİ";EĞER(D2>50;"İYİ")))
bu formülü yazınız
örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Gerçekten çok teeşekkurler.Özenle ilgilenmişsiniz benimle.Sağolun...

Sanırım 1den x sayıya kadar olan sayıları seçme komutu yok :S Bulursam eklerim.Teşekkurler...

Sanırım 1den x sayıya kadar olan sayıları seçme komutu yok :S Bulursam eklerim.Teşekkurler...

1'den x sayısını seçmek derken neyi kastediyorsunuz. örnekliyerek açıklarsanız yardım edecek arkadaşlar konuyla ilgienebilir.
kolay gelsin

Geri