Bir Sütun İçerisindeki Verileri Referans Alarak Yeni Çalışma Sayfası Oluşturmak

Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 & Türkçe
Herkese İyi Günler,

Uzun süredir ihtiyaç duyduğum ve programlama dillerine hakim olmadığım için gerçekleştiremediğim bir kod hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Yapmak istediğim, Data verilerinin var olduğunu kabul ettiğimiz bir çalışma sayfasında, bir sütun içeriğinde bulunan hücreleri referans alarak belirlediğim alandaki her hücre sayısı kadar yeni çalışma sayfası oluşturmak ve sırasıyla o hücrelerdeki isimlerle çalışma sayfalarının oluşması. Oluşacak çalışma sayfaları da verilerin işleneceği başka bir çalışma sayfasının kopyası olması gerekiyor. Umarım kafamdaki düşünceyi anlaşılır şekilde aktarabilmişimdir. Eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. İhtiyaç halinde çalışma yaptığım örnek bir excel dosyası da ekleyebilirim.
 
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 & Türkçe
Sayın canersatilmis
Forumumuza hoşgeldiniz.
Örnek dosyanızı; GOOGLE DRIVE,YANDEX DISK,DOSYA.TC, DOSYAUPLOAD.COM,WETRANSFER.COM gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildiriniz.
Dosyanız üzerinde açıklamalar yaparsanız, daha hızlı ve kolay cevaplar bulabilirsiniz.
İlgili Dosyayı ekte iletiyorum. Data çalışma sayfasında bulunan sarı renkte bulunan hücreleri sırasıyla referans referans alarak A101 isimli çalışma sayfasını sarı renkteki hücreler bitinceye kadar kopyalamasını ve yeni çalışma sayfalarının isimlerini o hücrelerden referans alarak oluşturmasını istiyorum. Sanırım bi buton üzerine ilgili makroyu atayarak tek seferde bu işlem yapılabiliyor.

https://drive.google.com/file/d/1XYKBdT6dTmbzQhyrnHiXNYCD-ZwNkbL4/view?usp=sharing
 
Üst