![]() |
| ![]() |
|
DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU |
Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
![]() |
![]() |
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Giriş: 30/12/2017
Excel Vers. ve Dili:
2010 |
![]() Arkadaşlar kolay gelsin herkese.
Benim sorum ; A1 hücresine 1-12 arasında girilen bir sayıyı B1 hücresinde Ay isimlerine çevirme nasıl olacak. Örneğin A1' e "6" yazdığımda B1' de "Haziran" yazısı çıkacak. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman
Giriş: 08/03/2011
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE |
![]() Merhaba, foruma hoşgeldiniz.
Aşağıdaki gibi deneyin. .
. ☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽ -- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz. -- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz. -- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosyaupload.com gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir. -- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
Giriş: 21/10/2005
Excel Vers. ve Dili:
Excel, 2016 - İngilizce |
![]() .
Alternatif: hücre biçimini: yapın. . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Giriş: 30/12/2017
Excel Vers. ve Dili:
2010 |
![]() Ömer BARAN, İdris SERDAR; arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Destek Ekibi
Giriş: 04/01/2006
Excel Vers. ve Dili:
İş : Ofis 2016 - Türkçe Ev: Ofis 2016 - Türkçe |
![]() Fikir vermesi açısından alternatif:
=ARA(A1;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12\"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"}) =ELEMAN(A1;"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık")
Sorularınızı örnek dosyayla desteklemeniz çözüme ulaşmanızı kolaylaştırır. Altın Üye olmanızı öneririm. Altın Üye değilseniz dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip linkini paylaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() |