![]() |
| ![]() |
|
DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU |
Diğer Excel Soruları Yukarıdaki başlıklara uymayan Excel sorularınızı bu bölüme gönderebilirsiniz.
![]() |
![]() |
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Altın Üye
Giriş: 24/04/2009
Excel Vers. ve Dili:
2007 |
![]() Merhaba,
Ekteki tabloda bir örnek yaptım. Tarih alanına hangi tarih yazılmışsa (yazılan tarih dahil) o tarihe kadar isimlerin karşısına toplam aldırmak istiyorum. Tabi yazılan tarihten sonraki tarihlerin tutarlarını dikkate almayacak şekilde. Yardımlarınızı rica ediyorum, iyi günler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman
Giriş: 08/03/2011
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE |
![]() Merhaba.
Aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verir. .
. ☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽ -- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz. -- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz. -- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosyaupload.com gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir. -- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Altın Üye
Giriş: 24/04/2009
Excel Vers. ve Dili:
2007 |
![]() Sayın Ömer Baran teşekkür ederim, bu formül işimi çözdü elinize sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman
Giriş: 01/03/2005
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit |
![]() Dosyanız ektedir.
![]() Option Base 1 Sub tarihler59() Dim z As Object, i As Long, sonsat As Long, liste() sonsat = Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row liste = Range("E4:G" & sonsat).Value Range("I4:J" & Rows.Count).ClearContents Set z = CreateObject("Scripting.dictionary") For i = 1 To UBound(liste) If liste(i, 1) <= Range("J3").Value Then If Not z.exists(liste(i, 2)) Then z.Add liste(i, 2), liste(i, 3) Else z.Item(liste(i, 2)) = z.Item(liste(i, 2)) + liste(i, 3) End If End If Next i If z.Count > 0 Then Range("I4").Resize(z.Count, 2) = Application.Transpose(Array(z.keys, z.items)) End If MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly, "Evren" End Sub |
![]() |
![]() |