![]() |
| ![]() |
|
DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU |
Windows-Word-PowerPoint.... Excel haricindeki Ofis programları ile ilgili konular.
![]() |
![]() |
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Altın Üye
Giriş: 29/10/2010
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() merhabalar ,
bir klasörüm içerin de 100 lerce excel dosyam var ve bu dosyaların içerin de malzeme nosu diye bir kavram var ben bazen 10 adet malzeme kodu aramam gerekiyor mecburen tek tek arayıp buluyorum .çoklu arama nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() ilgilenebilir iseniz çok makbule geçecek benim için.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() üstadlar bu konuda yardımcı olabilir iseniz çok makbule geçecek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Giriş: 06/02/2005
|
![]() Arama yapılacak dosya yapısını görmek için örnek dosya eklerseniz, daha kolay yardım alırsınız.
![]() |
#5 |
Giriş: 22/11/2006
Excel Vers. ve Dili:
xp turkce |
![]() windows arama programı kullan.
indeks oluştursun. sonra aradığın ismi bütün dosyalarda bulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderatör
Giriş: 15/03/2005
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013-2016 PRO TR |
![]() Merhaba,
Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Dosyayı masaüstüne indirin. Dosyayı açın butona tıklayın. İlgili klasörü seçin. Aramak istediğiniz kodu yazın. Arkanıza yaslanıp işlemin bitmesini bekleyin. Kullanılan kod; Option Explicit Sub KLASORDE_COKLU_KOD_ARAMA() Dim Klasor As Object, Dosya As String, Aranan As Variant Dim Hedef_Kitap As Workbook, Sayfa As Worksheet, Satir As Long Dim K1 As Workbook, S1 As Worksheet, Bul As Range, Adres As String Set K1 = ThisWorkbook Set S1 = K1.Sheets("Sayfa1") Set Klasor = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Klasör seçiniz !", 1) If Klasor Is Nothing Then Exit Sub Aranan = InputBox("Lütfen aradığınız kodu giriniz...", "Kod arama işlemi...") If Aranan = False Or Aranan = "" Then Exit Sub Application.ScreenUpdating = False S1.Range("A2:D" & Rows.Count).Clear Dosya = Dir(Klasor.Self.Path & "\*.*") While Dosya <> "" Set Hedef_Kitap = Workbooks.Open(Klasor.Self.Path & "\" & Dosya, False, False) DoEvents For Each Sayfa In Hedef_Kitap.Worksheets Set Bul = Sayfa.Cells.Find(Aranan, , , xlWhole) If Not Bul Is Nothing Then Adres = Bul.Address Do Satir = S1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1 S1.Cells(Satir, 1) = Dosya S1.Cells(Satir, 2) = Sayfa.Name S1.Cells(Satir, 3) = Bul.Address(False, False) S1.Hyperlinks.Add Anchor:=S1.Cells(Satir, 4), _ Address:=Klasor.Self.Path & "\" & Dosya, SubAddress:=Sayfa.Name & "!" & S1.Cells(Satir, 3), _ TextToDisplay:="Ulaşmak için tıklayınız..." Set Bul = Sayfa.Cells.FindNext(Bul) Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres End If Next Hedef_Kitap.Close 0 Dosya = Dir Wend S1.Range("A:D").EntireColumn.AutoFit Set Bul = Nothing Set K1 = Nothing Set S1 = Nothing Set Klasor = Nothing Application.ScreenUpdating = True If Satir > 1 Then MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation Else MsgBox Aranan & " numaralı kod bulunamamıştır!", vbCritical End If End Sub
. . . Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Excel Dersanesi Uygulamalı Excel Eğitimi Excel İçin Örnek Uygulamalar Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***) Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...! Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...! Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...! FORUM KURALLARI |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() Sayın Korhan Bey ,
biliyorum konu hakkında dönüşüm çok geç oldu fakat sanırım email hatıraltıcısı bilgi iletmemiş eski konularımı ararken rastladım ,öncelikle ilginiz için çok tesşekkür ederim , rica etsem örnek dosyayı başka bir paylaşım serverine ekleyebilir misiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Giriş: 28/02/2011
Excel Vers. ve Dili:
2010 - Türkçe - Win10 x64 |
![]()
![]() |
#9 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() sayın feridici_genc ilginiz için teşekkürler.
Sayın korhan Bey makro çok güzel çalışıyor fakat sadece gösterilen klasörde arama yapıyor ,o klasöre ait bir alt klasör var ise hata veriyor birde aşağıda resimde bahsetmek istediğim gibi klasör içerisinde excelden farklı bir dosya türü olursa aşağıdaki debug hatasını veriyor. http://www.resimupload.net.tr/image.php?di=TQ6T rica etsem butona tıkladığımız da klasöre göz at dediğimiz de bilgisayarımı komple gösterdiğim de referans nosunu yazdığımızda excelleri bulacak şekilde düzenleyeilmeniz mümkün müdür. amacım ,örneğin bir refarans nosunun kodu değiştiğinde sistemde bu bana bilgi olarak geliyor fakat bilgisayarımda bulunan excellerin içindeki refaransların da değiştirmem gerekiyoryardımcı olabilirseniz çok mkbule geçecek iyi günler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
office 2010 64 bit |
![]() Korhan Bey rica etsem inceleyebilme imkanınız var mıdır
|
![]() |
![]() |