![]() |
|
| ![]() |
|||||||
| DUYURU SİSTEMİ |
| Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
|
![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Giriş: 20/11/2009
Bölüm: İstanbul
Excel Vers. ve Dili:
Türkçe Ofis 2007 |
Selam,
Acil Yardım!!! Veri doğrulama > Liste ile oluşturulan açılan hücrede, değerleri alındığı hücreler aralığındaki boş hücreler nasıl yoksayılarak bu listede görülmemesi sağlanır. Lütfen Yardım. Ayrıca e-mail atarsanız sevinirim. caneresin@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzman
Giriş: 06/07/2004
Excel Vers. ve Dili:
Excel-2003 Türkçe |
Merhaba;
Örnek dosya ile çözüm bulmanız daha kolay. Ekli dosyayı inceleyin kendi dosyanıza uyarlayın. İyi çalışmalar.
|
|
|
#3 |
|
Excel Vers. ve Dili:
Türkçe Ofis 2007 |
Selam,
Gerçekten çok teşekkür ederim. Büyük bir dertten kurtardın. Bir şey daha rica edeceğim. Aynı isimden 2 defa girince açılır listede 2 defa çıkıyor. Açılır listede isimlerin tekrar etmemesini sağlayabilirmiyiz. Saygılar, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Excel-2003 Türkçe |
Merhaba;
B2 hücresindeki formülü; =EĞER(A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$1:A2;A2)=1;TOPLA.ÇA RPIM(--(A2>$A$2:$A$65000));"")) şeklinde değiştirip aşağı doğru çoğaltın. Not: formül arasında oluşan boşlukları kaldırın. Ayrıca bu liste birebir alınabilirdi ama alfabetik olmasının daha kullanışlı olacağını düşündüm. İyi çalışmalar.
|
|
|
#5 | |
|
Giriş: 19/03/2005
Bölüm: Ankara
Excel Vers. ve Dili:
office xp |
Alıntı:
Sayın üstadım biraz bu işi bildiğimi zannederdim ama sizlerin bildiklerini görünce hiç bişey bilmediğimi öğrendim. Bu formüllerdeki hiç bir mantık gözükmüyor bunların mantığı nasıl öğrenilir. ve bir sorum daha var dizi formüllerin varlığını yeni öğrendim bunlarıda öğrenebileceğimiz bir dershane var mı? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Excel-2003 Türkçe |
Merhaba Syn.hmustafay;
Sitemizin arama motoruna herhangi bir işlev yazarsanız bir sürü örnek olabilecek link bulursunuz. Ayrıca excel dersanesini takip ederseniz yine çok değerli uygulama örneklerine ulaşırsınız. Yada excelin kendi yardım menülerinden kısıtlıda olsa yazılım formatı alabilirsiniz. Ve unutmamak gerekirki her yazılım programlama dili yada cümlesi bir mantık çerçevesinde yazılması gerekir. Zaten programlama dili denilen şeyde budur. İyi çalışmalar.
|
|
|
#7 | |
|
Giriş: 19/03/2005
Bölüm: Ankara
Excel Vers. ve Dili:
office xp |
Alıntı:
excelin yardım menüsü pek işimi yaramıyor ama zaman buldukça sitenin mevcut dersane uygulamalarını çalışıyorum. Umarım sizlere bir adım yetişirim. emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Excel Vers. ve Dili:
Türkçe Ofis 2007 |
Sayın Muygun,
Gerçekten çok yardımcı oldunuz. İyi ki varsınız. Bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım. Bu forum ortamı mükemmel. Hiç bu kadar hızlı cevap ala bileceğimi düşünmemiştim. Saygılar. |
|
|
|