Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Uygulamalı Excel Eğitimi (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   Office 2007 Eklenti Dosyası Oluşturmak (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=87279)

Korhan Ayhan 16-07-2010 12:26

Office 2007 Eklenti Dosyası Oluşturmak (Resimli Anlatım)
 
Selamlar,

Arkadaşlar Office 2007 sisteminde eklenti dosyası oluşturmakta zorlanan üyelerimiz için resimli anlatım hazırladım. Umarım bundan sonra sorun yaşamadan hazırladığınız eklentileri sıkıntı çekmeden kullanabilirsiniz.



RESİM-1

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_1.JPG



RESİM-2

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_2.JPG


RESİM-3

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_3.JPG


RESİM-4

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_4.JPG


RESİM-5

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_5.JPG


RESİM-6

http://www.excel.web.tr/derres/korha...lestirme_6.JPG

Vedat Özer 16-07-2010 12:35

Selamlar,

Sağolun Hocam ....

Şimdi resimleri görüyom ;)

Ayşavkı 16-07-2010 14:16

Sayın Korhan Ayhan !! başarılı çalışmanızı paylaştığınız için teşekkürler. 2-3-ve 6 nolu resimler görünmüyor ama ;acaba sorun sadece bendemidir?saygılar

mersilen 16-07-2010 14:48

korhan bey paylaşımınız için teşekkürler
bir kaç tanede oluşturulmuş eklentiyi örnek olsun diye ekleyebilir misiniz?


eklentiler nedir,ne amaçla kullanılır?
bu konuda arama sonuçları sınırlı geldi
http://www.excel.web.tr/archive/index.php/t-40163.html
özellikle fonksiyon tanımlayabiliyor muyuz?

Ayşavkı 16-07-2010 16:56

Alıntı:

Ayşavkı tarafından gönderildi (Mesaj 475295)
Sayın Korhan Ayhan !! başarılı çalışmanızı paylaştığınız için teşekkürler. 2-3-ve 6 nolu resimler görünmüyor ama ;acaba sorun sadece bendemidir?saygılar

sayın Ayhan!!! şimdi resimler göründü teşekkürler

bilal5412 18-11-2016 06:58

Alıntı:

Korhan Ayhan tarafından gönderildi (Mesaj 475270)
Selamlar,

Arkadaşlar Office 2007 sisteminde eklenti dosyası oluşturmakta zorlanan üyelerimiz için resimli anlatım hazırladım. Umarım bundan sonra sorun yaşamadan hazırladığınız eklentileri sıkıntı çekmeden kullanabilirsiniz.


RESİM-5

Merhaba,

Resim 5 teki 2. maddedeki gibi özellikle o eklentiyi seçmemiz gerekiyor mu.

Emir Hüseyin Çoban 18-11-2016 07:57

Alıntı:

bilal5412 tarafından gönderildi (Mesaj 870452)
Merhaba,

Resim 5 teki 2. maddedeki gibi özellikle o eklentiyi seçmemiz gerekiyor mu.

.

Seçmeniz gerekmiyor ancak eklentinizin o listede olması gerekir.

.

hukumran 18-11-2016 10:05

Eklenti oluşturmayı nasıl yapacağız. :)

bilal5412 23-11-2016 13:40

Alıntı:

Emir Hüseyin Çoban tarafından gönderildi (Mesaj 870454)
.

Seçmeniz gerekmiyor ancak eklentinizin o listede olması gerekir.

.

Tekrar Merhaba,

aşağıdaki kodu eklenti olarak kaydediyorum. fakat menu olarak oluşturduğumda çalışmıyor. bunun sebebi nedir.

Alıntı:

Sub RZR()
Dim i&, Rky As Range, Evn As Range, ad
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To Sayfa1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$I$229").AutoFilter Field:=4, Criteria1:=Cells(i, 4)
If Cells(i, 9) = "" Then
Set Rky = Sayfa2.Columns(1).Find(Cells(i, 4).Value, , , 1)
If Not Rky Is Nothing Then
Cells(i, 9) = Rky.Offset(0, 2).Value - Cells(i, 7)
For Each Evn In Range("I2:I" & Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row).SpecialCells(12)
If Evn.Value <> "" Then
ad = Evn.Value
Else
Evn.Value = ad - Evn.Offset(0, -2).Value
ad = Evn.Value
End If
Next Evn
End If
End If
Next i
Selection.AutoFilter
Application.ScreenUpdating = True
Set Evn = Nothing: Set Rky = Nothing: i = Empty: ad = Empty
End Sub

Korhan Ayhan 23-11-2016 13:52

Verdiğiniz kod içinde sayfa ismi yazıyor. Bu sebeple çalışmıyor olabilir.


Saat 16:46

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.