Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Uygulamalı Excel Eğitimi (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   Web'den Veri Alma Resimli Anlatım (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=84024)

İhsan Tank 18-04-2010 22:44

Web'den Veri Alma Resimli Anlatım
 
arkadaşlar
web'den nasıl veri alınır onu anlatmaya çalıştım
Resimleri Yükleyen Syn: levent Menteşoğlu Hocam'a Teşekkür Ederim.
yorumlarınızı bekliyorum

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w1-1.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w1-2.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w2.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w3.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w4.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/w5.JPG

İhsan Tank 24-04-2010 23:43

1 Eklenti(ler)
resimlerin örnek dosyası ektedir

Ayşavkı 25-04-2010 00:04

Değerli cılgın86'lı tebrik ederim!!! Özellikle 2003 2007 birlikte anlatımı çok ustaca bir düşünce!!!

assenucler 30-04-2010 14:27

Sayın cılgın86'lı;

Emek ve paylaşımın için teşekkür.. Her şey gönlünüzce olsun..

Cipro35 30-04-2010 17:48

Sayın Çılgın 86'lı

Aynı şekilde " web yolu ile dinamilk sorgulama nasıl yapılır... "
örneğini de verebilir misiniz ?

Emeğiniz için teşekkürler.

hasanyilmaz 24-05-2010 03:40

teşekkürler ...

nizamo 18-08-2011 19:52

Konuyu dirilttim galiba ama, dinamik sorgulama nasıl yapılır excelde. Yani bir çıkan veriyi alıp, sayfanın bir yerine yazacak, daha sonrasında yenileyerek, çıkan yeni sonucu yine başka bir yere yazacak.

kemal turan 06-09-2011 00:41

ihsan bey merhaba,
Çok merak edip nasıl yapılacağını düşündüğüm bir konu idi.Benim almak istediğim veri sitenin içerisinde kullanıcı adı ve şifre girilerek ulaşılabiliyor.Ben bölge bayimizin online alış yaptığımız bölümünde "sevkiyat bekleyenler" ve "fabrikadan gelecekler" diye iki ayrı sahifedeki veriyi hergün 3-4 defa kopyalayıp excel sahifeme yapıştırıp verişlerimi gücelliyorum.
Bunu belirttiğiniz yol ile yapabilirmiyiz.Ben yapamadım.şifreli sahifeye geldiğimde o sarı ok olmuyor.
Teşekkürler

İhsan Tank 06-09-2011 08:22

Alıntı:

kemal turan tarafından gönderildi (Mesaj 566845)
ihsan bey merhaba,
Çok merak edip nasıl yapılacağını düşündüğüm bir konu idi.Benim almak istediğim veri sitenin içerisinde kullanıcı adı ve şifre girilerek ulaşılabiliyor.Ben bölge bayimizin online alış yaptığımız bölümünde "sevkiyat bekleyenler" ve "fabrikadan gelecekler" diye iki ayrı sahifedeki veriyi hergün 3-4 defa kopyalayıp excel sahifeme yapıştırıp verişlerimi gücelliyorum.
Bunu belirttiğiniz yol ile yapabilirmiyiz.Ben yapamadım.şifreli sahifeye geldiğimde o sarı ok olmuyor.
Teşekkürler

bu olmaz bunun için makro bölümüne yeni konu açarak sorunuzu sorunuz.
bu anlatım sadece excel'in bir özelliğinin var olduğunu göstermek için yapılmıştır.

akokom 08-09-2013 23:47

1 Eklenti(ler)
merhaba,

netten veri alma ile 2 sorum olacak.Ekte yukarıda gösterdiğiniz şekilde halkbankın sitesinden verileri çekmek istiyorum. 1. sorum dosya içerisinde mavi ile işaretlediğim bölüm benim asıl çekmek istediğim burayı nasıl alabilirim. 2. sorum tüm siteyi alıyorum ancak fiyat bilgisi örneğin 13,10 tl olduğundan bu excele 13 ocak olarak geçiyor. Bunu kalıcı olarak nasıl düzeltirim, hücreleri biçimlendirden yaptığımda ve yenilendiğinde otomatik olarak aynı problem ile karşılaşıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.


Saat 07:50

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.