Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Uygulamalı Excel Eğitimi (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   office 2007'de makro güvenlik ayarlarını düşürmek resimli anlatım (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=83371)

İhsan Tank 05-04-2010 00:17

office 2007'de makro güvenlik ayarlarını düşürmek resimli anlatım
 
arkadaşlar office 2007'de makro güvenlik ayarı düşürerek makroları çalıştırabiliriz
resimleri yükleyen Sayın Levent Menteşoğlu Hocama Teşekkür Ederim
http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-1.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-2.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-3.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-4.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-5.JPG

http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/2007-6.JPG

assenucler 06-09-2010 20:54

Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler...

kopernick 19-08-2011 14:17

2 Eklenti(ler)
Sayın İhsan Tank,

Önergeleri linkten uyguladım ancak ekteki mesajlarla karşılaştım programımda.
İnceleyip yardımcı olabilir misiniz, nasıl çöze bilirim bu sorunu?

SAYGILAR
Kopernick

htsumer 09-10-2012 14:52

Bu işlemleri düzenleyecek Makro varmı?..

majestic23 19-07-2013 17:17

Paylaşım için teşekkürler elinize sağlık...

BedriA 18-06-2017 18:13

Alıntı:

İhsan Tank tarafından gönderildi (Mesaj 454977)
arkadaşlar office 2007'de makro güvenlik ayarı düşürerek makroları çalıştırabiliriz
resimleri yükleyen Sayın Levent Menteşoğlu Hocama Teşekkür Ederim

Hocam bu işlemleri bir kod ile yaptırmak mümkün mü? Dosya açıldığında bu işlemi yapıp öyle açılması yazılacak bir kod ile mümkün mü acaba?

ASLAN7410 18-06-2017 18:59

1 Eklenti(ler)
Sayın BedriA bende bir tane örnek var, daha önce bir siteden temin etmiştim.

BedriA 18-06-2017 19:17

Alıntı:

ASLAN7410 tarafından gönderildi (Mesaj 898089)
Sayın BedriA bende bir tane örnek var, daha önce bir siteden temin etmiştim.

Çok sağolun. Henüz denemedim ama aklıma şu geldi.
Bu makro Office sürümü ne olursa olsun işlemi yapıyor mu?

ASLAN7410 18-06-2017 19:23

Kod içerisinde bir kaç değişiklik yapmak gerekiyor.

Dosyayı sağ mause ile düzenle diyerek açtığınızda dosya içerisindeki excel dosyasının bulunduğu adres kısmında değişiklik yaptığında oluyor.
Aşağıdaki kısım ofis 2007 için,
\Office\12.0\Excel

Aşağıdaki kısım ofis 2010 için,
\Office\14.0\Excel

Aşağıdaki adreste ofis 2013 için,
\Office\15.0\Excel

Yani office kısmından sonraki sayılar değiştiğinde yüklü olan ofiste değişiklik yapıyor.

Buradaki 12.0 veya 15.0 Program files klasörü içerisindeki Microsoft Office klasörünün içerisindeki excel sayfasının bulunduğu adres oluyor.

BedriA 18-06-2017 19:50

Alıntı:

ASLAN7410 tarafından gönderildi (Mesaj 898094)
Kod içerisinde bir kaç değişiklik yapmak gerekiyor.

Dosyayı sağ mause ile düzenle diyerek açtığınızda dosya içerisindeki excel dosyasının bulunduğu adres kısmında değişiklik yaptığında oluyor.
Aşağıdaki kısım ofis 2007 için,
\Office\12.0\Excel

Aşağıdaki adreste ofis 2013 için,
\Office\15.0\

Yani office kısmından sonraki sayılar değiştiğinde yüklü olan ofiste değişiklik yapıyor.

Buradaki 12.0 veya 15.0 Program files klasörü içerisindeki Microsoft Office klasörünün içerisindeki excel sayfasının bulunduğu adres oluyor.

Çok teşekkür ederim.


Saat 00:18

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.