Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Access Soruları (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Makro ile yazılmış excel dosyasını access'e çevirme (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=74398)

bistroboy 16-09-2009 15:55

Makro ile yazılmış excel dosyasını access'e çevirme
 
Arkadaşlar
benim hiç bir access bilgim yok ancak excel de VB'de geniş kapsamlı makrolar yazdım hep.

Yanlız her ne kadar makro ile Userform oluştursanız da userform üzerinden veri kayıt yapmak için o dosyayı sadece 1 kullanıcı açmalı ve kayıt yapmalı, ondan sonra 2.kullanıcı dosyayı açan kişinin işlemini tamamlamasını ve programdan çıkmasını beklemelidir, yoksa salt okunur olarak dosya açılır ve hiç bir kayıt girişi yapılamaz.

ben bu yapıyı çoklu giriş olsun ,veritabanına herkes aynı anda girebilsin diye Access'e nasıl entegre edebilirim? veya Access böyle bir şeye izin verebiliyor mu?

Taruz 16-09-2009 16:02

Merhaba..

Çalışmanızı Access'e taşıdıktan sonra tabloları bölüp (ayrı bir mdb'de tutarak) kullanıcılara diğer nesnelerin bulunduğu (form, rapor vb.) mdb yi verebilirsiniz.. Sonra da tabloların bulunduğu dosyaya bağlayarak kayıt girişi sağlayabilirsiniz..

Tabii herşeyden önce ilk yapmanız gereken Exceldeki verileri access ortamına taşımak.. Bu link yardımcı olacaktır..

http://office.microsoft.com/tr-tr/ac...950951055.aspx

Orion1 16-09-2009 16:08

Exceldede VBA kullanarak mdb dosyalarına kayıt yapabilir,güncelleyebilir,silebilirsiniz.:cool:

bistroboy 16-09-2009 16:15

Evren bey,
excel'de bu iş (multiuser) nasıl olacak?_ biraz açar mısınız? mdb dosyası ne? bir örnek varmı rica etsem?

Orion1 16-09-2009 16:42

Alıntı:

bistroboy tarafından gönderildi (Mesaj 405289)
Evren bey,
excel'de bu iş (multiuser) nasıl olacak?_ biraz açar mısınız? mdb dosyası ne? bir örnek varmı rica etsem?

mdb uzantılı dosya accsess dosya uzantısıdır.
Bu uzantılı dosyalar veri tabanı dosyalırıdır.
Bu dosyalara vb serisi ile kayıt yapabilrsiniz.Multi user konusunda excel sanırım sayfaya kayıt esnasında sınırlamalar getiriyor.VT 'ye kısıtlama getiriyormu bilmiyorum.Ama getireceğini sanmıyorum.Çünkü o dosya excelden bağımsız çalışıyor.Onda veriler tutuluyor.Size excelden vt ye kayıt ve veri alma ve işleme ile linkler bulup buradan vercem.:cool:

Orion1 16-09-2009 16:57

1 Eklenti(ler)
Ekteki dosya sayın Haluk üstadımızın hazırladığı bir dosyadır.
Siz isterseniz bir sütunu otomatik sayı olarak tanımlarsanız o sütun otomatik sayı olur.Bunda şimdi hatırlamıyorum.Otomatik sayımı idi.
Dosyalar ektedir.:cool:

bistroboy 16-09-2009 17:22

EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;
Soru1) mevcut yazdığım makroların içine ADOB&SQL için özel makro eklemeleri mi yapmam gerekecek ?
Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?
Soru3)Bu örnekte neden "Kayıt Güncelle" butonu pasif olarak geliyor
Soru4) Excel'de süzme yapamıyor muyuz? Kimler hangi verileri girmiş diye, anladığım kadarıyla hücreler access'de var sadece?

Orion1 16-09-2009 17:41

Alıntı:

bistroboy tarafından gönderildi (Mesaj 405310)
EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;
Soru1) mevcut yazdığım makroların içine ADOB&SQL için özel makro eklemeleri mi yapmam gerekecek ?
Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?
Soru3)Bu örnekte neden "Kayıt Güncelle" butonu pasif olarak geliyor
Soru4) Excel'de süzme yapamıyor muyuz? Kimler hangi verileri girmiş diye, anladığım kadarıyla hücreler access'de var sadece?

ADO ile bağlanıp sql sorgulamaları yaparak istediğiniz biçimde verielere ulaşabilirsiniz.
2nci soru için bir şey diyemeyecem.
3 - butonların aktif olması için listboxtan bir veri seçmelisiniz
4 sql sorgusu ile istediğiniz süzmeyi yapabilirsiniz.
Sitede ado sql diye arama yaparsanız bu konuda linklere bakabilirsinişz.:cool:

Orion1 16-09-2009 18:54

[quote=bistroboy;405310]EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;

Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?

2nci problemi şöyle aşabiliriz.
Ayni dosyayı kopyalayıp çoğaltın.
İsimlerini her birimin ismini verin.
Ve o birime ait klasörler oluşturun.
O dosyayıda o klasörün içine atın.
Sanırım böylece bu sorunu aşmış olacaksınız.Bir daha artık sorunsuz bir şekilde çalışırsınız.:cool:

bkts34 18-09-2017 08:21

Merhaba,
6.mesajda ki ekli dosyayı indiremiyorum, link e yükleyebileyecek bir arkadaşım varmıdır ?


Saat 09:41

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.