Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Windows-Word-PowerPoint.... (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=51)
-   -   wordde belirli bir alanı sabitleme (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=6545)

excile 03-08-2005 21:48

wordde belirli bir alanı sabitleme
 
Wordu hiç bilmiyorum forumdaki örnekler sayesinde biraz birşeyler deniyorum.Sorumu inşallah anlatabilirim.

Ã?nceden hazırlayıp xxxxxxxx yyyyyy zzzzz diye tanımladığım yazılarım var. Bunların üzerine sonradan gerçek değerlerini yazacağım.Ã?rneğin "Ali okula git" yazacağım.Fakat istiyorumki benim x,y ve zlerin üstüne yazsın ve sabit kalsın , diğerleri sağa yada sola doğru kaymasın.Ã?rneğin ali 3 karakter geri kalan 5 karakteri silince y ve z ler sola gelmesin.Bu mümkünmüdür acaba.?

Necdet Yeşertener 13-08-2005 01:09

Word te Alan Ekleme
 
Sayın excile, ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Yazınız matbu bir yazı ve arada sadece 3 yere (3 alana) değer girmekse bu macrobuton ile yapılabilir. Ama alan uzunluğu sabit değildir burda.
Yazınız matbu ise bunu bir form haline getirebilirsiniz o zaman alan adlarına uzunluk verebileceğiniz gibi alan formatı (biçimi) de yapabilirsiniz. Ekteki dosyada macrobuton uygulamasını anlattım, umarım yararlı olur. Eğer bu örnek yeterli değilse Form hazırlamayı da ekleyebilirim.
İyi Çalışmalar

yahya44 13-08-2005 02:19

Re: Word te Alan Ekleme
 
Alıntı:

Necdet_Yesertener tarafından gönderildi
Eğer bu örnek yeterli değilse Form hazırlamayı da ekleyebilirim.
İyi Çalışmalar

Sayın Necdet_Yesertener

form hazırlamayıda ekleyebilirseniz sevinirim
Teşekkürler

Necdet Yeşertener 13-08-2005 12:44

Word te Form Kullanımı
 
Sayın yahya44,
Kendi işyerimde kullandığım izin formunu ekte sunuyorum, umarım yardımcı olur.
Word te form yapmak için View (Görünüm) - Toolbars (Araç Çubukları) dan Form penceresini getirmelisiniz. Alan ekleyeceğiniz yere abc ikonuna basarak alanı ekleyebilirsiniz. Alan özelliklerini belirtebilmek için alana 2 kere tıklamanız yeterli. Alanları ekledikten sonra kilit ikonuna bastığınızda artık o dosyayı yani formu kilitlemiş olursunuz ve sadece alanlara giriş yapabilirsiniz. alanlar arasında ilerlemek için ya Tab tuşunu kullanmalısınız yada fare ile tıklayarak üzerine gelmelisiniz. Umarım Yardımcı olmuşumdur.
İyi Çalışmalar

excile 14-08-2005 09:59

Sayın Necdet Yesertener

Açıklamalarınız ve gönderdiğiniz dosyalar için çok teşekkür ederim.Gönderdikleriniz ufkumu genişletti ve sayenizde istediğimi yaptım.

yahya44 14-08-2005 15:40

Sayın Necdet_Yesertener,
Açıklama ve örnek dosya için teşekkür ederim.

bir sorum daha olacak ekledigimiz bu alanlara userform ve macro ile nasıl veri kaydederiz bu konudada yardımcı olursanız sevinirim

Çok teşekkür ederim

abcd_efe 13-10-2005 15:52

emeğiniz için çok teşekkür ederim

ekomania 25-07-2017 11:36

Merhabalar ;

Ben Word 2013 kullanmaktayım. Şöyle bir şey yapmakt istiyorum. word de yazdığım bazı yazılar silinemez olsun diğerleri değiştirilebilinir. Böyle birşey var mı? Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
Örnek olarak
İş Tanımı(silinemez): XXXX(Değiştirilebilinir)


Saat 05:21

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.