Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Excel'e Yeni Başlayanlar (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Filtrelemede hücre bağlama (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=170430)

mehmetemec 09-02-2018 16:01

Filtrelemede hücre bağlama
 
Merhabalar satış analizi yaptığım ve üretim planlama için yazdığımız bir excel var veriler excele belli bir düzen doğrultusunda Logodan geliyor ve ben ürünlerimi takımlar halinde satıyorum her takımda 2 adet alt ürün bulunuyor

Örnek veriyorum "A" takımı

Kod takım kodu satış adet
01 A 500
02 A 490

Filtre yapıp 500 üzerindekileri al dediğimde takımın diğer üyesi 500'ün altında olduğu için onu göstermiyor. Ben böyle bir filtre yaptığımda takımın bir üyesi filtreye girdiyse diğerinide filtreye nasıl dahil edebilirim. Not: takımlarımın hepsi 2 üyeden oluşuyor.

Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden Teşekkürler İyi günler

Ömer BARAN 09-02-2018 16:45

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Verilerinizin 2'nci satırdan başladığı (1'inci satır başlık), TAKIM KODUnun B, Satış Adeti ise C sütununda olduğu varsayılırsa,
uygun boş bir sütuna FİLTRE başlığını verip (ben D sütunu diye düşündüm),
aşağıdaki formülü D2 hücresine uygulayın ve bu formülü liste boyunca kopyalayın.
B sütununda TAKIM KODUnu, D sütununda 1 değerini filtreleyin.
.
Kod:

=1*YADA(VE(TEKMİ(SATIR());B1=B2;YADA(C1>=500;C2>=500));VE(ÇİFTMİ(SATIR());B2=B3;YADA(C2>=500;C3>=500)))

mehmetemec 13-02-2018 19:26

Merhabalar Çok teşekkür ederim cevabınız için.

İyi günler.


Saat 21:39

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.