Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Diğer Excel Soruları (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Ortalamaya Belli Değerlerin Alınmaması (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=170290)

azkaldi 03-02-2018 12:18

Ortalamaya Belli Değerlerin Alınmaması
 
Lise Son sınıf Öğrencilerim var.. Sınıfıma uygulamak istediğim bir kaç deneme için YKS Puan Hesablama yapmak istiyorum...Tabloyu yaptım...Ancak bir yede Puanlama 100 üzerinden olduğundan TYT veya AYT puanlarının ortalamasını alırken bu 100 değerlerini veya 100 den aşağı olan değerlerin ortalamaya alınmasını istemiyorum.. yani ortalama 100 üzerinde olduğu zaman ortalama alsın istiyorum... İlgili Dosya ve Görseli aşağıdadır

http://s7.dosya.tc/server2/aow2oj/YK...lama.xlsx.html

https://i.hizliresim.com/nOr27V.jpg

Ömer 03-02-2018 13:19

Merhaba,

Örnek yazıyorum, siz dosyanıza uyarlarsınız.

A1:A10 aralığı için.

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter ile yapın.

Kod:

=ORTALAMA(EĞER(A1:A10<>"";EĞER(A1:A10<100;A1:A10)))
.

azkaldi 03-02-2018 13:57

Hocam Allah razı olsun...Ancak Değer hatası Veriyor

azkaldi 03-02-2018 14:14

Alıntı:

Ömer tarafından gönderildi (Mesaj 928967)
Merhaba,

Örnek yazıyorum, siz dosyanıza uyarlarsınız.

A1:A10 aralığı için.

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter ile yapın.

Kod:

=ORTALAMA(EĞER(A1:A10<>"";EĞER(A1:A10<100;A1:A10)))
.

#DEĞER! Hatası Veriyor

Ömer 03-02-2018 14:51

Formülü yazdıktan sonra dizi formülüne çevirmeniz gerekir. Bu yüzden #değer hatası veriyordur.

Formülü yazın, entera basmadan ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayın. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayraçlarının otomatik eklenmesi gerekir.

P29:

Kod:

=EĞERHATA(ORTALAMA(EĞER(P8:P27<>"";EĞER(P8:P27<100;P8:P27)));0)
Not: Tüm değerler şartların dışında olursa, #sayı hatası vermemesi için eğerhata eklendi.

.

azkaldi 04-02-2018 16:31

Hocam Olmuyor..Allah razı olsun ama... Gönderdiğim excell dosyasında denedinizmi ?? denediyseniz eğer olduysa o excel dosyasını paylaşabilirmisiniz ?

Ömer BARAN 04-02-2018 17:06

Merhaba.

Sayın adaşım, formül cevabını verirken, formülün dizi formülü olduğunu belirtmiş, sanırım dikkatinizden kaçtı.
Gönderilen son formülü dizi formülüne dönüştürdüğünüzden emin misiniz?

Formülü dizi formülüne dönüştürmek için;
-- Formülü P29 hücresine yapıştırın,
-- P29 hücresi seçili durumda iken F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken ENTER tuşuna basın.
-- İşlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {.....} gibi köşeli parantez arasına alınacaktır.
.

azkaldi 04-02-2018 17:42

https://i.hizliresim.com/Ygbo0Z.jpg

Aşağıda dosyada bi deneyebilirmisiniz ?

http://s7.dosya.tc/server2/csut2u/YK...lama.xlsx.html

Ömer BARAN 04-02-2018 18:29

1 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba.

Belge ekte. EŞİT AĞIRLIK sayfasına bakınız.
Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.
.

azkaldi 04-02-2018 19:12

Tekrardan Allah razı olsun ustam..özelden mesaj attım..bi bakabilirmisiniz


Saat 04:33

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.