Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Seçilen sütundaki boş hücreye Userformdan veri girişi (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169482)

byfika 03-01-2018 20:23

Seçilen sütundaki boş hücreye Userformdan veri girişi
 
1 Eklenti(ler)
Bir ana Userformdan, diğer rast gele alt Userform seçilerek istediğimiz sütunun ilk boş hücresine alt alta veri girişi yapılabilinir mi?
Bilgi için şimdiden teşekkürler

Ömer BARAN 03-01-2018 23:10

Merhaba.

İsteğiniz elbette yapılabilir gibi görünüyor ama,
Ana USERFORM'u ve diğer userformları (ayrı ayrı userforma gerek varmı sorusunu öncelikle düşünün derim) tasarlayın gerekli nesneleri ekleyin ki yol belli olsun.
Sorunuz bu haliyle çok afaki görünüyor.

Belki de bir adet userform, bunun üzerindeki Combobox'tan başlık seçimi, eklenecek veriyi yazmak için bir TextBox, ekleme işlemi için bir CommandButton yeterli gibi görünüyor.

Veri düzeltme ve silme işleminden hiç bahsetmemişsiniz.
Bence bir adet de ListBox eklenip, Combobox'ta seçilen başlıktaki veriler bu listboxta listelenip,
-- listedeki veriye çift tıklama ile veri doğrudan silinebilir veya
-- daha anlamlı olarak listedeki veriye çift tıklandığında veri, formdaki TextBoxa alınır, düzeltme yapılıp üstüne yazılabilir veya
eklenecek ikinci bir combobox ile veri tamamen silinebilir olmalı.

Herneyse önce siz belgenin ve userformun işleyişi konusunu kafanızda netleştirin,
buna uygun userformu/userformları tasarlayıp örnek belgenizi yenileyin ve onun üzerinden destek isteyin derim ben.

Bir forum üyesi, başı sonu belli, tasarımı tamamlanmış konuyu cevapsız bırakmayacaktır.
.

byfika 03-01-2018 23:30

Ömer bey, ilginize teşekkür ederim. Amacı tam yazmadığımdan userformun işleyişi biraz afaki kalmış. Userformların ayrı ayrı olamasının sebebi girilecek olan verilerin bağımsız olması. Tabii ki veri düzeltme ve silme olayı düşünülebilinir. örneğin: ihtiyaca göre sadece D sütununa veri girilecek diğerlerine girilmeyecek. Diyelim ki başka sütunda girilmiş veri satırı 250 ama veri girdiğimiz bu sütunda 8. satıra veri giriyoruz. Bu nedenle her sütun için ayrı bir userform oluşturmak istedim. Aynı satırdaki veriler birbirinden tamamen bağımsız. Sütunların bazısında 4 hücre bazısında 1500 hücre kullanılabilir. Veri tabanı gibi bir oluşum olacak. Diğer sayfalarda kullanılacak olan bu veriler, veri doğrulama ile bu sayfanın farklı sütunlardan ve farklı satırlardan alınan veriler, veri doğrulamanın yapıldığı sayfa için farklı veri konfigurasyonu oluşturacak. (Basit bir deyimle bilgisayar kasasını oluşturan farklı hardware seçerek bir konfigurasyon oluşturulması gibi.) Örnekte sütunlara göre verilerin bazısının uzun bazısının kısa verilmesi bu sebepten.

Ömer BARAN 03-01-2018 23:54

1 Eklenti(ler)
Elim durmadı yine!...

Fikir vermesi bakımından ekli belgeyi inceleyin.
.

byfika 04-01-2018 00:11

Ömer bey, Göndermiş olduğunuz örnek olur, ben listbox'lı düşünmemiştim. Ana userform ve üzerinde alt userforma yönlendiren commandbutton lar olarak düşünmüştüm. Çok teşekkürler. Başlık 5 kodlamışsınız, diğer başlıklara ben uyarlarım. Tekrar tekrar teşekkürler. Ellerinize sağlık.

byfika 05-01-2018 19:30

Userformdan hücreye problemi
 
yeni konu açılmıştır

byfika 07-01-2018 11:52

seçilen sütundaki boş hücreye user formdan veri girişi
 
yeni konuya aktrıldı


Saat 20:27

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.