Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Fonksiyonlar (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Belirli rakamlar arasından rastgele rakam oluşturma (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169468)

ronal39 03-01-2018 12:14

Belirli rakamlar arasından rastgele rakam oluşturma
 
Arkadaşlar Merhaba,

1-20 arasında olan rakamlardan rastgele rakam seçme için formül oluşturmak istiyorum. Aslında formül hazır ama rakamlar gözükmüyor.

Rakam çıkan ve çıkmayan olarak 2 görsel aşağıda mevcut. Aralarındaki tek fark "{ }" işaretleri. Bunları ekleyerek yaptım. Yine olmadı. Acil yardımlarınız için.

https://i.hizliresim.com/4Gd5kJ.png

https://i.hizliresim.com/JO5v4j.png

Ömer BARAN 03-01-2018 13:26

Merhaba.

Öncelikle; sorularınızı, ekran görüntüsü yerine gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorarak daha hızlı ve net sonuca ulaşacağınızı belirteyim.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Sorunuza gelince; anladığım kadarıyla formülünüz dizi formülü.

Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi ve hücrelere uygulanmasını aşağıda açıkladım.

-- Dizi formülü birleştirilmiş hücreye uygulanamaz. Bu sorunu haletmek için; önce hücre birleştirmeleri iptal edilir,
formül dizi formülü olarak uygulanır (aşağıda açıkladım), ardından da formül ilgili satır/sütunlara kopyalandıktan sonra hücre birleştirmeleri tekrar yapılır.
-- Dizi formülünün başında ve sonundaki köşeli parantez işaretleri klavyeden elle yazılırsa formül sonuç vermez.
-- Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi için; formülün hücreye yapıştırılması (köşeli parantezler olmadan),
bu hücre seçili durumda iken F2 tuşuna basılarak hücre içerisine girilip,
CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken ENTER tuşuna basılarak işlemin tamamlanması gerekir.
-- İşlemi doğru yapmışsanız köşeli parantezler kendiliğinden oluşacaktır.
.

ronal39 03-01-2018 14:32

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı CTRL / SHIFT / ALT + Enter şeklinde denedim ama olmamıştı. Sizin dediğiniz gibi CTRL + SHIFT + Enter ile sorunum çözüldü.

Şuan için tek sıkıntım 1 ve 2 numarasını vermemesi. Yani bu rakamları hiç oluşturmuyor. Aslında şöyle demek daha mantıklı olur soru aralıklarındaki ilk 2 rakamı oluşturmuyor. Daha iyi anlaşılması adına ekte örnek dosyayı paylaşıyorum.

http://s7.dosya.tc/server/misgus/Sor...lari.xlsx.html

Muhammet Okumuş 03-01-2018 14:43

Makro çözüm işinizi görür mü?

ronal39 03-01-2018 14:46

Ana Excel datası makro içeriyor ama detaylı bilgiye sahip değilim açıkçası. Mevcudu korumak amacıyla şuan için excel formülü üzerinden yapabilirsem daha sağlıklı olacaktır.

Muhammet Okumuş 03-01-2018 14:50

En sağdaki SATIR(A3) yerine SATIR(A1) yapınız.

ronal39 03-01-2018 15:36

Ömer Bey / Muhammet Bey,

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Sorunum çözülmüştür.

İyi çalışmalar,


Saat 21:23

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.