Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Koşula bağlı yazdırma makrosu. (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169444)

sinan05 02-01-2018 16:10

Koşula bağlı yazdırma makrosu.
 
Herkese hayırlı akşamlar, Hayırlı yıllar dilerim. Saygı değer Hocalarım bir makroda daha yardımınıza ihtiyacım var.
Şöyle bir makro yapmak istiyorum. çalışma kitabımdaki Sayfa1 de B16 hücresi 10 a eşitse, yine Sayfa1 de seçmiş olduğum 20R X 40C (G32:G51 ve AT32:AT51) alanı (yazıcı kısmından seçili alan işaretli olmak kaydıyla) yazdırsın. eğer B16 hücresi 11 eşitse 20R X 80C (G32:G51 ve CH32:CH51) olarak seçtiğim alanı yazssın. Bu şekilde aynı orantıda artan 10 dan 20 ye kadar giden koşul koyacağım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

cems 02-01-2018 18:16

Bir örneği www.dosya.tc gibi bir dış servera yükleyip burada linkini paylaşmadığınız için

teorik olarak :

bir modül açın ve bu kodları yapıştırın

Sub printle()
If range("b16")= 10 then
Worksheets("sayfa1").Range("g32:at51").printout ' basmadan görmek isterseniz printpreview
end if
end sub

Sayfaya bir tuş yerleştirin ve bu kodu o tuşa bağlayın. Bunu her bir baskı alanınız için tekrarlayın.

Ya da tek tuş ile çözmek isterseniz Select Case Statement kurun .


Yanlız ; g32:at51 ve sizin bu ve devam edeceğiniz diğer baskılarda bu alan sağa doğru baskı sahasını aşacaktır ya da aşırı daraltmanız gerekli. Basmadan önce görünüme gözatmak için printout yerine printpreview yazmanız gerek.

İstediğiniz gibi olmazsa , dosya eklerseniz düşüncenizi daha net anlamak mümkün olur.

sinan05 02-01-2018 18:38

Alıntı:

cems tarafından gönderildi (Mesaj 924226)
Bir örneği www.dosya.tc gibi bir dış servera yükleyip burada linkini paylaşmadığınız için

teorik olarak :

bir modül açın ve bu kodları yapıştırın

Sub printle()
If range("b16")= 10 then
Worksheets("sayfa1").Range("g32:at51").printout ' basmadan görmek isterseniz printpreview
end if
end sub

Sayfaya bir tuş yerleştirin ve bu kodu o tuşa bağlayın. Bunu her bir baskı alanınız için tekrarlayın.

Ya da tek tuş ile çözmek isterseniz Select Case Statement kurun .


Yanlız ; g32:at51 ve sizin bu ve devam edeceğiniz diğer baskılarda bu alan sağa doğru baskı sahasını aşacaktır ya da aşırı daraltmanız gerekli. Basmadan önce görünüme gözatmak için printout yerine printpreview yazmanız gerek.

İstediğiniz gibi olmazsa , dosya eklerseniz düşüncenizi daha net anlamak mümkün olur.

Hocam çok teşekkür ederim ilgi alakanız için eksik olmayınız . Şöyle açıklayayım, o seçili alan bir sayfa boyutu yani 6cm yükseklik uzunluk 11cm buna istinaden seçili alanda art arda sayfalar yazdırmış olacak. Aslında makro kaydet ile bir örnek hazırladım ama başına koşul koyamadım. Dosya yanımda olmadığı için ekliyemiyorum. Ama makroyu şöyle kaydettim önce g32:at51 alanını seçtim yazdırma ayarlarındam seçim kısmını işaretledim sonrada yazdırdım oluyor ama tabi koşul ekliyemiyorum. Bence sizin kodlarınız istediğim gibi oldu fakat şimdi deneyemiyorum. Diyelimki istediğim yeri yazdırdı ozaman b16 11 eşit olunca aynı kodları birdaha altınamı eklicem bir örnek verebilirmisiniz.hocam birde sadece o seçili alanı yazdırması lazım ben yukarda dediğim gibi yazıcı ayarlarından seçim kısmını işaretledim sizce bunun için bir kod eklenmeli mi.

cems 02-01-2018 20:29

Alıntı:

sinan05 tarafından gönderildi (Mesaj 924228)
Diyelimki istediğim yeri yazdırdı ozaman b16 11 eşit olunca aynı kodları birdaha altınamı eklicem bir örnek verebilirmisiniz.hocam birde sadece o seçili alanı yazdırması lazım ben yukarda dediğim gibi yazıcı ayarlarından seçim kısmını işaretledim sizce bunun için bir kod eklenmeli mi.

Alıntı:

Sub printle()
If range("b16")= 10 then
Worksheets("sayfa1").Range("g32:at51").printout ' basmadan görmek isterseniz printpreview
end if

If range("b16")= 11 then
Worksheets("sayfa1").Range("CH32:CH51").printout ' basmadan görmek isterseniz printpreview
end if
...
......
..............
end sub

Birinci kodu deneyin , dosyanızda çalışırsa kopyalayın ve çoğaltın. Çalışmadığı durumda dosyanızı görmek bu mesaj trafiğini engeller. Buradaki range lar baskıalanını söylüyor zaten , onemli olan sizin sayfada duruşunu ayarlamanız. Ayrıca alan vermeye gerek yok.

sinan05 02-01-2018 20:47

Alıntı:

cems tarafından gönderildi (Mesaj 924234)
Birinci kodu deneyin , dosyanızda çalışırsa kopyalayın ve çoğaltın. Çalışmadığı durumda dosyanızı görmek bu mesaj trafiğini engeller. Buradaki range lar baskıalanını söylüyor zaten , onemli olan sizin sayfada duruşunu ayarlamanız. Ayrıca alan vermeye gerek yok.

Anladım Hocam çok teşekkür ederim Allah Razı olsun. Yarın ilk fırsatta deneyeceğim inşallah. Hayırlı akşamlar, Saygılar.

sinan05 03-01-2018 17:32

Cems Hocam makro çok güzel çalışıyor dediğiniz gibi yaptım çok güzel oldu. Tekrar teşekkürler sağolun. Hayırlı akşamlar.


Saat 14:08

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.