Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Excel VBA Ara Bul Değiştir (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169443)

ozbinici07 02-01-2018 15:38

Excel VBA Ara Bul Değiştir
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar Aşağıda Bulunan Excel VBA Programında TC Bilgilerini Girip Entera Basınca Arama Yaparak Aynı TC li Olanı Buluyor, Fakat Aynı TC li 2 kayıt Olursa Sadece En Üstekini Listeleniyor Benim İstediğim Birden Fazla Varsa Karşıma Liste Çıksın İlk Kayıt 2.nci Kayıt diye Hangisi Listelensin Diye Bana Böyle Birşey Yaparsanız Çok Memnun Olurum Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim.

Dosya Eki 192476

Korhan Ayhan 02-01-2018 21:23

3 Eklenti(ler)
İlk kayıt girişinde mükerrer kayıtı önlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yine de örnek olması açısından dosyanızı istediğiniz şekilde düzenledim. İnceleyiniz.

cems 03-01-2018 01:03

1 Eklenti(ler)
Nedenini anlamadığım bir şekilde hem sizin hem Sayın Korhan Ayhan'ın dosyası bende önce activex nedeni ile güvenilir değil uyarısı verdi , daha sonra out of memory ve son olarak da system error verdi, dosya kapandı.

Başlıkları başka bir dosyaya aktararak userform üzerinde bir dosya halinde hem kayıt hem filtre syfaları yaptım.

Filtrede ad soyada göre olan çalışıyor , ancak diğer filtre textboxlarından zamansızlık nedeni ile emin değilim .

Bir kontrol edin.

ozbinici07 04-01-2018 10:23

Merhaba Korhan Bey Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Tam İstediğim Gibi Olmuş Fakat Bir Sorun var Mükerer Kayıttaki veriyi seçtikten sonra kaydet tuşuna basınca yeni kayıt oluşturuyor var olan kayıtın üzerinde değişim yapmıyor birden fazla olmayan kayıtlarda ise kayıdı açınca var olan kayıdın üstünde değişiklik yapıyordu tekrardan bakma şansınız varmı ?



Alıntı:

Korhan Ayhan tarafından gönderildi (Mesaj 924241)
İlk kayıt girişinde mükerrer kayıtı önlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yine de örnek olması açısından dosyanızı istediğiniz şekilde düzenledim. İnceleyiniz.


ozbinici07 04-01-2018 11:08

Cems Bey Microsoft 2013 Excel ve Win 10 Kullandığım İçin Sizinki Farklı İse Hatayı Ondan vermiş olabilir.



Alıntı:

cems tarafından gönderildi (Mesaj 924252)
Nedenini anlamadığım bir şekilde hem sizin hem Sayın Korhan Ayhan'ın dosyası bende önce activex nedeni ile güvenilir değil uyarısı verdi , daha sonra out of memory ve son olarak da system error verdi, dosya kapandı.

Başlıkları başka bir dosyaya aktararak userform üzerinde bir dosya halinde hem kayıt hem filtre syfaları yaptım.

Filtrede ad soyada göre olan çalışıyor , ancak diğer filtre textboxlarından zamansızlık nedeni ile emin değilim .

Bir kontrol edin.


Korhan Ayhan 07-01-2018 23:44

Dosyanızda gerekli düzenleme yapılmıştır. 2 nolu mesajımda ki dosyayı tekrar deneyiniz.

ozbinici07 08-01-2018 08:29

Korhan Bey Çok Teşekkür Ederim Yardımlarınız için Fakat Sorun Devam Ediyor Göndermiş Olduğunuz Yeni VBA da Mükerrer Kayıtlardan Hangisi Seçersem Seçeyim Sadece En Üstte Bulunan Kayıtta Veri Değişikliği Oluyor Diğer Kayıtta Herhangi Bir Değişiklik Sağlayamıyorum.

Alıntı:

Korhan Ayhan tarafından gönderildi (Mesaj 925023)
Dosyanızda gerekli düzenleme yapılmıştır. 2 nolu mesajımda ki dosyayı tekrar deneyiniz.


Korhan Ayhan 11-01-2018 00:22

Örnek dosyayı tekrar güncelledim. Deneyiniz.

ozbinici07 11-01-2018 09:47

Korhan Bey Tek Kelime İle Harikasınız Çok Teşekkür Ederim Çok Güzel Oldu Elinize Kolunuza Sağlık..:ok:::)

(Not: Ayrıca Hirbirşey Yazmadan da Aynı Kayıt Bulundu Hatası vardı Onuda Gidermişsiniz Çok Teşekkür Ederim.)


Alıntı:

Korhan Ayhan tarafından gönderildi (Mesaj 925548)
Örnek dosyayı tekrar güncelledim. Deneyiniz.



Saat 23:53

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.