Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   F2 + enter (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169418)

alirizapekbilir 01-01-2018 19:24

F2 + enter
 
1 Eklenti(ler)
B7 hücresinden itibaren F2 enter yapıp diğer hücreye B8 F2 enter diğer hücreye aşağı doğru 2000 satır bu işlemi nasıl makro ile devamlı yapabilirim. Ekli çalışmada olan hücre köşesindeki yeşil alanların gitmesini sağlayacak. Topla çarpım işleminde o alanları bulamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

YUSUF44 01-01-2018 20:56

Hücredeki verileri sayıya çevirmek istiyorsanız:

Hücreleri seçin, seçili yerine üst köşesinde sarı ünlem çıkar. Ona basıp sayıya dönüştür deyin

Ya da boş bir hücreye 1 ya da 0 yazın. Bu hücreyi kopyalayın. Sayıya dönüşecek hücreleri seçin. Sağ tıklayıp Özel yapıştırı seçin. 1 yazdıysanız Çarp, 0 yazdıysanız Topla'yı seçin ve tamam deyip çıkın.

antonio 01-01-2018 21:22

Alternatif olarak makro kullanmak istiyorsanız aşağıdaki kodları deneyin.
Kod:

Sub f2_enter()
Application.Calculation = xlCalculationManual
    Sayfa1.Range("B7").Select

For i = 7 To Sayfa1.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row
    SendKeys "{F2}"
    SendKeys "{ENTER}"
    If ActiveCell.Row > Sayfa1.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row Then Exit Sub
Next i
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation, "RAPOR"
End Sub


alirizapekbilir 01-01-2018 22:38

:(
 
olmadı hata verdi. her hücrede f2 enter yapıp aşağı geçiyorum bir nevi güncelleme yapıyorum o zaman istediğim veriyi çekebiliyorum.

İdris SERDAR 02-01-2018 11:31

.

Kod:

Sub Test()

Range("B7:B2000").Select
With Selection
Selection.NumberFormat = "General"
.Value = .Value
End With

End Sub

Bu makroyu çalıştırdıktan sonra Find /Replace ile B7:B2000 alnını seçerek; , (virgül) ü . (nokta) ile değiştirin.

Not: Bu arada bunu öğrenmek istiyorum. Aşağıda makro kaydet ile kaydettiğim makro iş görmüyor. Neden? Veya başka bir çözüm var mı?

Kod:

Sub Macro1()

    Range("B7:B2000").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Selection.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
       
End Sub

.

alirizapekbilir 02-01-2018 11:49

kısmen tamam
 
İdris bey teşekkür ederim ilk kod işimi gördü fakat ikinci kodda virgülü noktaya çevirmede her hücrede işlemi doğru yapmıyor mesela 100,01 100.01 yapmıyor
123,01 123.01 olmuyor bunun gibi sanırsam parasal değer zannediyor yada başka bişey. ama kıstas olarak bu tür olanlarda virgül düzeltmesi yapamıyor. bunuda çözerseniz mükemmel olacak. emeğiniz için teşekkür ederim.

İdris SERDAR 02-01-2018 12:14

.

Benim yukarıda yazdıklarımı tam okumadınız herhalde. Ben de ikinci kod çalışmıyor, demiştim.

Bunu , . işini manuel olarak yapacaksınız dedim.

.

alirizapekbilir 02-01-2018 12:19

ok
 
kusura bakmayın teşekkürler.


Saat 21:26

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.