Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   windows XP Windows7 Değişimi (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169164)

vatansever027 22-12-2017 11:00

windows XP Windows7 Değişimi
 
arkadaşlar merhaba, işletim sistemim win XP SP3 ve excel userformda kendimce bir program yaptım ve yaklaşık 5 yıldan beri kullanıyorum. bugun bilgisayarım değişti ve Windows 7 64 bit işletim sistemi yüklü. excel versiyonu değişmedi yine ofis 2010 yüklü. ama yaptıgım program çalışmıyor. makro güvenliği ve diğer güvenlik ayarları kapalı. nerde yanlış yapıyorum acaba.

vatansever027 22-12-2017 11:02

ofisteki diğer arkadaşımın bilgisayarında windows 7 64 bit işletim sistemi yüklü ve onun bilgisayarında sorunsuz çalışıyor.

Korhan Ayhan 22-12-2017 15:52

İşletim sistemi bit versiyonu dışında excel bit versiyonu da önemlidir.

32-64 bit sorunu gibi görünüyor.

klop01 22-12-2017 16:06

vatansever027,

Geçen gün araştırma yapıyordum, şöyle bir şeye rastladım.

https://support.office.com/tr-tr/art...32or64Bit=2010

32/64 BİT ilk defa 2010 sürümünde kullanılmaya başlanmış.
Makalede 32 ve 64 BİT sürümleri ile ilgili -belki de sizin sorununuza cevap olabilecek- bilgiler var.

Göz atsanız faydalı olabilir.

vatansever027 02-01-2018 16:05

sayın klop01 teşekkür ederim. yönlendirmenle işimi hallettim. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa onlara da yardımcı olmak için nasıl çözdüğümü açıklayayım. Benim excel programında oluşturdugum kodlama ofis 32 bit ve windows 32 bit tabanlı programları destekliyormuş. win7 64 bit işletim sistemli windows'a, 32 bit tabanlı Ofis 2010'u kurulmuyor. sistem desteklemediği için 32 bit kuruluma izin vermiyor. Bunun için ben önce ofis 2007 versiyonunu kurdum daha sonra Ofis 2010 32 bit' le de programı yükselttim. yani 64 bit windows işletim sistemine program yükseltmesiyle 32 bit tabanlı ofis 2010'u kurmuş oldum ve praogramlarımın hepsi çalışmış oldu.

Zeki Gürsoy 02-01-2018 16:49

Alıntı:

vatansever027 tarafından gönderildi (Mesaj 924210)
...
win7 64 bit işletim sistemli windows'a, 32 bit tabanlı Ofis 2010'u kurulmuyor. sistem desteklemediği için 32 bit kuruluma izin vermiyor.....

Kurulabiliyor...


.

vatansever027 03-01-2018 10:58

zeki hocam nasıl kurulur bi açıklarmısınız bende ofis 2010 64 bit ve 32 bit versiyonu var. 32 bit olana kur diyorum işletim sistemini desteklemiyor gibi bir uyarı cıkıp kapanıyor. ayrı bir kurulum yöntemimi var acaba.

Haluk 03-01-2018 12:14

vatansever027;

Ofis 32 bit versiyonu, Program Files(x86) klasörüne kurarsanız olması lazım.

Ben 64 bit Windows7 altında o şekilde yapmıştım, gayet de güzel çalışıyor ...

Gerçi, Ofis 64 bit'i kurduysanız 32 bit'e neden ihtiyaç duyuyorsunuz onu bilemiyorum tabii....

.

.

Zeki Gürsoy 03-01-2018 13:05

Alıntı:

Haluk tarafından gönderildi (Mesaj 924298)
...

Gerçi, Ofis 64 bit'i kurduysanız 32 bit'e neden ihtiyaç duyuyorsunuz onu bilemiyorum tabii....

Haluk Bey, Listview vb nesneleri kullanabilmek için 32 bit halen tercih edilmektedir.


.

Haluk 03-01-2018 13:12

Zeki Bey, bence başka alternatiflerle o sorunlar çözülebilir.

Demek istediğim; 64 bit gerçekten çok gerekliyse satın alıp kurulabilir ama, sonuçta işi görmek için ayrıca para verip de aynı yazılımın 64 bit'ini almak biraz gereksiz gibi.

Tercih meselesi tabii ....

Selamlar,
.


Saat 12:46

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.