Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Fonksiyonlar (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=47)
-   -   6 Değişkenli hücrenin sonuna BİRLEŞTİR komutu yardımı (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=168351)

RevengeRR 22-11-2017 10:04

6 Değişkenli hücrenin sonuna BİRLEŞTİR komutu yardımı
 
Merhaba,
6 sütundaki bilgilere göre takip eden iki sütunda BİRLEŞTİR komutunu kullanarak metin yazdırmak istiyorum. Fakat yazılacak olan metin, o hücrelerdeki doluluk durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Formülün içine VE, YADA formülleri de sokmaya çalıştım ama işin içinden çıkamıyorum. Örnek olması açısından dosya ekleyebilirsem ekleyeceğim. Olmazsa esas amacı aşağıya kopyalayacağım.

HAMAM SK. KESİŞİM MERAL SK. ACİL
HAMAM SK. 999 ALTI 3 m² 10x20 ACİL

mesela burada ikinci hücrede kesişim yazıyorsa iki adresi birleştir gerisini ekle diye birleştir ve eğer formüllerini kullanarak yazı çıkartabildim. ama 2. hücrede kapı no yazıyorsa sadece sokak ve kapı numarası, geri kalanına bilgiler şeklinde birleştir dedim. sıkıntım şu ki 4. sütundaki altı, üstü gibi bilgiler ve son sütundaki acil bilgisinin durumuna göre, acil yazarsa acilin parantez içinde olması için komut yazdım. bu sefer boş hücrelerde hep parantez görünüyor.

bu komutlardaki derdim diğer yandan şu. eğer komutuyla yazıyorum ama, o hücrede değer varsa o şekilde yazıyor. değer olmadığı zaman yazamıyor.

örnek olarak 1. sokak adı yazılı ama devamında kapı numarası yok da 4. sütunda caminin yanı bilgisi giriliyor. çıkmasını istediğim açıklama, 1 sokak caminin altı şeklinde olsun derken o formül öyle bir karışıyor ki mantıksal hatada kalıyor.

evet farkındayım çok karmaşık anlattım.
https://files.fm/u/8a6yyeee#_
linke örnek ekledim. Yaptıklarımı da görebilirsiniz. Artık yasak mı değil mi bilmiyorum.

parametre 22-11-2017 11:24

Dosyanızdaki N hücresine kopyalayınız kolay gelsin
Kod:

=+EĞER($E7="KESİŞİM";$D7&" "&$F7&" "&$E7&"İ"&" "&$G7&"ACİL")
ı hucresinede
=eğer($E7="KESİŞİM";"ACİL";"")


RevengeRR 24-11-2017 13:50

Merhabalar tekrardan,
Verdiğiniz formül benim durumumu kurtarmadı dün ama tam da o sıralarda eğer formülünü içiçe kullanmayı mantık olarak keşfetmeme denk geldi. Sonunda aşağıdaki gibi uzun ama icraatlı bir formülle çözüme kavuştum. Teşekkürler yardımlarınız için.


=+EĞER(VE($C3>0;$D3="KESİŞİM");$C3&" "&$E3&" "&"KESİŞİMİ"&" "&$F3&" "&EĞER($G3>0;"("&$G3&")";" ")&EĞER($H3>0;"("&$H3&")";" ");$C3&" "&EĞER($D3>0;"NO:"&$D3&" ";" ")&EĞER($F3>0;$F3;" ")&" "&EĞER($G3>0;"("&$G3&")";" ")&" "&EĞER($H3>0;"("&$H3&")";" "))

ismailmustafa 30-12-2017 12:16

13 tane iç içe eğer yazma
 
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar. şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim. 13 tane iç içe eğer (Y4 hücresine
=EĞER(X4=0;"";EĞER(X4<=10;1;EĞER(X4<=20;2;EĞER(X4< =30;3;EĞER(X4<=40;4;EĞER(X4<=50;5;EĞER(X4>50;""))) ))))&EĞER(X4<=50;"";EĞER(X4<=60;6;EĞER(X4<=70;7;EĞ ER(X4<=80;8;EĞER(X4<=90;9;EĞER(X4<=100;10;""))))))
formülünü girdim) yazdığım Y4 hücresinin sağındaki (Z4 hücresine
=EĞER(Y4="";"";EĞER(Y4=1;"GEÇMEZ";EĞER(Y4=2;"GEÇME Z";EĞER(Y4=3;"GEÇER";EĞER(Y4=4;"GEÇER";EĞER(Y4=5;" ORTA";EĞER(Y4>5;"")))))))&EĞER(Y4<=5;"";EĞER(Y4=6; "ORTA";EĞER(Y4=7;"İYİ";EĞER(Y4=8;"İYİ";EĞER(Y4=9;" PEKİYİ";EĞER(Y4=10;"PEKİYİ"))))))
formülünü girdim) de o hücreyi içeren aynı şekilde 13 tane eğer içeren bir formül yazdım. soldaki hücredeki formülün yerine rakam yazınca doğru çalışıyor. formülü girince yanlış yazıyor


Y4 hücresine de

YUSUF44 30-12-2017 15:23

Z4 hücresindeki formülde en son EĞER formülü için eğer yanlışsa ne yapılacağını belirtmemişsiniz. Yani önceki tüm şartlara uymuyorsa hücrede ne yazmalı belirtmemişsiniz. Bu nedenle en son eğer'in sonucu YANLIŞ olduğundan formül sonucunu da YANLIŞ olarak veriyor. Eğer en son EĞER formülünde parantez kapatmaden önce

Kod:

;""
yaparsanız hücre boş görünür.

Yani sizin eski formülünüz şöyleydi:

Kod:

=EĞER(Y4="";"";EĞER(Y4=1;"GEÇMEZ";EĞER(Y4=2;"GEÇMEZ";EĞER(Y4=3;"GEÇER";EĞER(Y4=4;"GEÇER";EĞER(Y4=5;"ORTA";EĞER(Y4>5;"")))))))&EĞER(Y4<=5;"";EĞER(Y4=6;"ORTA";EĞER(Y4=7;"İYİ";EĞER(Y4=8;"İYİ";EĞER(Y4=9;"PEKİYİ";EĞER(Y4=10;"PEKİYİ"))))))
Son şart olmayınca boş kalması için şöyle olmalı:

Kod:

=EĞER(Y4="";"";EĞER(Y4=1;"GEÇMEZ";EĞER(Y4=2;"GEÇMEZ";EĞER(Y4=3;"GEÇER";EĞER(Y4=4;"GEÇER";EĞER(Y4=5;"ORTA";EĞER(Y4>5;"";"")))))))&EĞER(Y4<=5;"";EĞER(Y4=6;"ORTA";EĞER(Y4=7;"İYİ";EĞER(Y4=8;"İYİ";EĞER(Y4=9;"PEKİYİ";EĞER(Y4=10;"PEKİYİ";""))))))
Eğer boş değil de bir şey yazmasını istiyorsanız kırmızı tırnak işaretlerinin arasına yazılmasını istediğiniz metni yazabilirsiniz.

ismailmustafa 30-12-2017 22:32

X sütununa 0 ile 100 arasında değerler ve bütün değerler gireceğim. formül ile Y sütununa
1 ile 10 arasında değerler vermesini, 0 değerinde ise hücrenin boş görünmesini istiyorum.
hücrelerin boş veya dolu olması önemli değil. her hücrede formül var. Y hücresi her halükarda dolu.
şayet Y hücresi boş ise bile Z hücresinin de boş olması gerektiği halde yanlış yazıyor ama X4 hücresine
formül değil de normal rakam yazarsam istediğim değeri veriyor. Z sütununa girdiğim formül X
sütunundaki formül ile elde ettiğim rakamda yanlış sonucunu veriyor. ama X sütununa formül
yazmadan direk rakam girersem istediğim sonucu veriyor. boş kalmasını istediğim değer '0' değeri,
ona da (;"") işaretini koydum zaten. örnek dosyada Y4 hücresinden Y13 hücresine kadar formül yazılıdır.
Z4 hücresinden Z13 hücresine kadar yanlış sonucu veriyor. X14 hücresinden X23 hücresine kadar olan
alanda direk rakam yazılı olduğu için istediğim sonucu veriyor. bu arada 2003 ofis kullandığım
için bu sıkıntım. 2010 ofiste formül birleştirme yapmadan direk tek formül ile bu işlem doğru şekilde çalışıyor.
yani formül birleştirmeden kaynaklanan bir hata. bu hatanın düzeltilmesinde yardımcı olabilir misiniz.
teşekkür ederim.

ASLAN7410 30-12-2017 23:06

Merhaba.

Yusuf Bey'in eklemiş olduğu formülü Z4 hücresine yapıştırın, sütunun sonuna kadar çekin, istediğiniz sonucu veriyor galiba.

ismailmustafa 30-12-2017 23:56

1 Eklenti(ler)
yusuf beyin formülü zaten var sadece sonuna yazdığı {;""}ifadesi yok benim yazdığım formülde ben onu biliyorum. bunu yazmak istemiyorum ben. çümkü ['0'] rakamının dışında Z sütununda herhangi bir hücrenin boş kalmasını istemiyorum. Y sütunundaki hücreye girdiğim formülle elde ettiğim 1 ile 10 rakamı arasındaki değerleri kullalnarak Z sütunundaki aynı satırdaki hücrenin değerini yazmasını istiyorum. X sütunundaki değer [0] iken Y sütunundaki hücredeki formül zaten boş yazıyor. ama gene de Z sütunundaki formül yanlış yazıyor. Y sütunundaki değer boş iken Z sütunundaki hücrenin de boş görünmesi gerekiyor zaten ama yanlış yazıyor. ekteki dosyadaki gibi. X=0 ise Y ve Z hücrelerimiz boş=boş, "Y=Z" hücrelerimizde 1&2=geçmez, 3&4=geçer, 5&6=orta, 7&8=iyi ve 9&10=pekiyi yazması gerekiyor. bunun dışında değerimiz, yani yanlış değerimiz yok. teşekkür ederim.

ASLAN7410 31-12-2017 00:23

Merhaba

Aşağıdaki gibi deneyin. İstediğiniz sonucu veriyor galiba.

Kod:

=EĞER(Y4="";"";EĞER(Y4="1";"GEÇMEZ";EĞER(Y4="2";"GEÇMEZ";EĞER(Y4="3";"GEÇER";EĞER(Y4="4";"GEÇER";EĞER(Y4="5";"ORTA";EĞER(Y4>"5";"";"")))))))&EĞER(Y4<=5;"";EĞER(Y4="6";"ORTA";EĞER(Y4="7";"İYİ";EĞER(Y4="8";"İYİ";EĞER(Y4="9";"PEKİYİ";EĞER(Y4="10";"PEKİYİ";""))))))

ASLAN7410 31-12-2017 00:45

Merhaba.

9.mesajımdaki formüle aşağıdaki formülde aynı sonucu veriyor, alternatif olsun.

Formülü küçülterek 6 Eğer formülü ile aynı sonucu veriyor.

Kod:

=EĞER(X4=0;"";EĞER(X4<=20;"GEÇMEZ";EĞER(X4<=40;"GEÇER";EĞER(X4<=60;"ORTA";EĞER(X4<=80;"İYİ";EĞER(X4<=100;"PEKİYİ";""))))))


Saat 08:49

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.