Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Diğer Excel Soruları (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Farklı sayfadaki verileri toplama dolaylı olarak (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=167811)

izmir353535 31-10-2017 22:40

Farklı sayfadaki verileri toplama dolaylı olarak
 
Merhaba Arkadaşlar

1 dosyada farklı sayfalar oluşturdum 1. sayfada diğer sayfalarda yapılan işlemleri görmekteyim. sayfa1 de diğer sayfalardaki veri sonuçları toplamak istiyorum. sayfa1 de ı sütünunda her satıra bir sayfanın ismini verip dolaylı yoldan topluyabiliyorum. Örnek formül vermem gerekirse =TOPLA(DOLAYLI($I$4&"!Q5")+DOLAYLI($I$5&"!Q5") bu formül işe yarıyor (I4: Sayfa2, I5: Sayfa3 diye gidiyor) hata şurada başlıyor ben I4 den I10 kadar formülü yukardaki gibi yazıyorum ama I6 dan I10 a kadar herhangi birşey yazılı değil bu yüzden #BAŞV! hatası veriyor. Yazmama sebebim o sayfalar yok ilerde sayfa 5 yada sayfa6 oluşturursam o sayfayı otomatik olarak veri toplamaya eklemesini istiyorum. formülleri bir daha düzeltmek istemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

muygun 01-11-2017 00:22

Merhaba;
+ işaretine kadar olan her formül için;

EĞER(EHATALIYSA(TOPLA(DOLAYLI($I$4&"!Q5")));0;TOPL A(DOLAYLI($I$4&"!Q5")))

Şeklinde düzenleme yapın.
İyi çalışmalar.

izmir353535 01-11-2017 09:15

her + işareti için yapmak biraz vakit alacak gibi :D 30 satır desem gitti yarım saat :D sağolun

İdris SERDAR 01-11-2017 09:37

.

Kod:

=TOPLA(Sayfa1:Sayfa30!Q5)
şeklinde daha kolay değil mi? Bu olmadı derseniz, bir örnek dosya ekleyin bakalım.

.

izmir353535 01-11-2017 12:41

Sayfa isimleri dediğin gibi olsa olur ama dolaylı yoldan I4 I5 i seçme sebebim I4 sayfa 1 ama sayfanın ismi Başka bir isim oluyor sayfa isimleri net değil. I4 den I10 kadar yzdığım sayfa isimlerinden kısa yöntemle toplama yolu varsa daha iyi olur.

izmir353535 01-11-2017 12:45

Dediğinizi yaptım ama AD hatası vermeye başladı?

izmir353535 01-11-2017 12:48

Alıntı:

muygun tarafından gönderildi (Mesaj 915646)
Merhaba;
+ işaretine kadar olan her formül için;

EĞER(EHATALIYSA(TOPLA(DOLAYLI($I$4&"!Q5")));0;TOPL A(DOLAYLI($I$4&"!Q5")))

Şeklinde düzenleme yapın.
İyi çalışmalar.

Dediğiniz yaptım ama AD! hatası veriyor

izmir353535 01-11-2017 12:59

Yaptım, =eğerhata(dolaylı($ı$6&"!q5");0)+eğerhata(dolaylı( $ı$5&"!q5");0)+... Diye yazıldığında sıkıntı olmuyor

İdris SERDAR 01-11-2017 15:11

Alıntı:

izmir353535 tarafından gönderildi (Mesaj 915710)
Sayfa isimleri dediğin gibi olsa olur ama dolaylı yoldan I4 I5 i seçme sebebim I4 sayfa 1 ama sayfanın ismi Başka bir isim oluyor sayfa isimleri net değil. I4 den I10 kadar yzdığım sayfa isimlerinden kısa yöntemle toplama yolu varsa daha iyi olur.

"... dediğin gibi.." değil, " ..dediğiniz gibi.." olmalıydı. Neyse...

Verdiğim formül örnekti.

Genelleştirirsek, =TOPLA(ilksayfa:sonsayfa!Q5) şeklinde olacak.

Daha da açarsam, toplamaya başlayacağınız sayfadan önce boş bir sayfa ekleyin ve adına "ilk", en sona da boş bir sayfa ekleyin ve bunun adına da "son" deyin.

O zaman sizin formül =TOPLA(ilk:son!Q5) olacak. Bu ilk ve son sayfaların arasına istediğiniz kadar sayfa ekleyin. Bunların adları ne olursa olsun, önemli değil. Formül, Q5'lerin toplamını alacak.

Ayrıca buradaki örnekleri inceleyin.

http://www.excelgurusu.com/sayfalardan-toplam/


http://www.excelgurusu.com/sayfalardan-toplam-almak/


http://www.excelgurusu.com/3d-3b-sumifs-coketopla/


.


Saat 05:53

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.