Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   SQL (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Sorgu Cümlesinde Aktif Sayfa Adı Kullanılabilir mi? (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=167393)

faye_efsane 15-10-2017 20:37

Sorgu Cümlesinde Aktif Sayfa Adı Kullanılabilir mi?
 
Merhabalar;
Excel'de Ado ile oluşturulan bir sorgu cümlesinde Hangi sayfadaysak O sayfanın adı sorgu cümlesinde kullanılabilir mi?

Örnek olarak;
Kod:

sorgu = "Select F1 ,F2,F3 From [Sayfa1$A2:E10] group by F1"
Bu cümledeki Sayfa1$ isminin, başka bir sayfa aktif olduğunda değişmesi için nasıl kullanmalıyım?

erdem_emre 15-10-2017 20:45

Bu kod olabilirmi
Kod:

sorgu = "Select F1 ,F2,F3 From [" & ActiveSheet.Name & "$A2:E10] group by F1"

antonio 15-10-2017 20:49

Veriler hangi sayfadan alınacaksa o sayfanın ismi kullanılır.

faye_efsane 15-10-2017 21:00

Oldu Bile :)
 
Alıntı:

erdem_emre tarafından gönderildi (Mesaj 913225)
Bu kod olabilirmi
Kod:

sorgu = "Select F1 ,F2,F3 From [" & ActiveSheet.Name & "$A2:E10] group by F1"

Teşekkürler. :bravo:
ActiveSheet.Name yi kullandım ama bu şekilde denememiştim. :)


Saat 05:32

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.