Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Yazılım ve Donanım (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Excel Hızlı Sipariş Fişi Programı (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=163003)

asri 27-03-2017 11:14

Excel Hızlı Sipariş Fişi Programı
 
Excel Hızlı Sipariş Fişi Programı


* Her EKLE butonuna basıldığında ekleme ilk satıra yapılır. Diğer satırlar aşağı kaydırılır.
Bu şekilde en son girilen kayıt sürekli en üstte görünür.
* SATIŞ SIFIRLA butonu ile tüm eklenmiş satış kalemleri silinir.
* Arama sırasında getirilen bilgiler URUN BILGILERI sayfasından getirilir.
* Listelemeler 10000 ürün üzerinden yapılır. Bu değer VBA kodunda değiştirilebilir.
* Miktarı sıfır olan kayıtlar satış listesine eklenmez.
* Satış listesine eklenen kayıtlar çift tıklama ile listeden çıkarılabilir.


http://asriakdeniz.com/excel-hizli-s...-fisi-programi


http://asriakdeniz.com/wp-content/up...iparisfisi.jpg

cems 27-03-2017 15:13

Belki ben hata yapıyorumdur ; ancak :

1- Ekle tuşu sipariş listesine eklemiyor
2- Süzülen satırlarda ürün bulunduğunda üstüne tek ya da çift tıklayınca arama textbox'unda tamamlanarak görünürse ürünün uzun adını komple yazmak için zaman harcanmayabilir.
3- ürün eklendiğinde arama textbox'u sıfırlanırsa burada yazılanı silmeye gerek kalmayabilir.

asri 27-03-2017 17:40

Alıntı:

cems tarafından gönderildi (Mesaj 887472)
Belki ben hata yapıyorumdur ; ancak :

1- Ekle tuşu sipariş listesine eklemiyor
2- Süzülen satırlarda ürün bulunduğunda üstüne tek ya da çift tıklayınca arama textbox'unda tamamlanarak görünürse ürünün uzun adını komple yazmak için zaman harcanmayabilir.
3- ürün eklendiğinde arama textbox'u sıfırlanırsa burada yazılanı silmeye gerek kalmayabilir.

Sanırım programı tam açıklayamadım..

1- Ekle tuşu arama sırasın çıkan listede miktarlar girilmiş ise sağ tarafa ekler.
2- Arama kutusuna ürün adının tamamını yazmanıza gerek yok.
liste geldiğinde miktar bölümlerine miktarları girmek yeterli. Daha sonra EKLE butonuna basın.
Çift tıklama işlemi sağ tarafta eklenmişler listesinde çalışır.

3- Ekleme yapılınca arama kutusu temizleme eklendi. Öneri için teşekkür ederim.

asri 27-03-2017 17:41

Güncelleme V1.1

* Ekleme butonuna basıldığında arama kutusu temizlenir.

cems 27-03-2017 19:27

Merhaba tekrar ,

Miktar girilince söylediğiniz gibi ekle tuşu sipariş listesine atıyor. Bu durumda arama kutusuna tıklanan satırın aynen kopyalanması ve sonra miktar girmek ve ekle demek fazladan işlem olacaktı.

Belki kuçuk bir mesaj kutusu ile kücük bir yonlendirme yapmak daha doğru olabilirdi, zira ben bile uzun zaman excel kullandığım halde programın çalışma mantığını ilk anda kavrayamadım , ancak akıllıca olduğu da ayrı bir gerçek.Ancak küçük pop-up'lar gerçekten doğru yönlendirici olabilir, zira bir kaç programınızı anlamaktan vazgeçmiştim ...:)

Diğer yandan , sipariş denince ; bu programın versiyon ya da adaptasyonlarını yaparak fiş fatura basmak isteyen biri için belki Kdv işlemi koymak kullanım alanını artırdığı kadar kullanacak olan kişi için de rahatlık olabilir .
Ek olarak , ürünün varlığını kontrol etmek gerek zira (eldeki) miktar sütunu boş yani hiç bir ürün yok ama siparişe eklenebiliyor şu an .
Yani varolanın siparişini kaydetmek değil , varolmayanı sipariş ediyor gibi , öyle algıladım ...

Çalışmalarınız titiz ve farklı, ayrıca sınırlamıyorsunuz. Bunun için kullanıcı öğreniciler olarak biz de size teşekkür ederiz :)

asri 27-03-2017 20:15

Alıntı:

cems tarafından gönderildi (Mesaj 887515)
..Ek olarak , ürünün varlığını kontrol etmek gerek zira (eldeki) miktar sütunu boş yani hiç bir ürün yok ama siparişe eklenebiliyor şu an Yani varolanın siparişini kaydetmek değil , varolmayanı sipariş ediyor gibi , öyle algıladım ...

Çalışmalarınız titiz ve farklı, ayrıca sınırlamıyorsunuz. Bunun için kullanıcı öğreniciler olarak biz de size teşekkür ederiz :)

Önerileriniz ve olumlu dönüşleriniz için teşekkür ederim.
Programların daha anlaşılır ve yönlendirici olması için ayrıca dikkat edilecektir :)

Bu programın çıkış fikri bu mesajdır.
http://www.excel.web.tr/f14/barkod-l...a-t162995.html

Bu mesajdaki veriler dikkate alınarak hazırlandığı için çok detaya girilmedi.
KDV eklenebilir, ancak stok takibi biraz zor olur gibi.

Stok için giriş çıkış işlemleri de olması lazım ki farklı bir boyuta taşınır.

cems 27-03-2017 21:49

Alıntı:

asri tarafından gönderildi (Mesaj 887520)
Stok için giriş çıkış işlemleri de olması lazım ki farklı bir boyuta taşınır.

Şu durumda naçiz fikrimce varolmayanın siparişi için ideal ve yüzde yüz verimli , kdv de ( diyelim ki ) girilen fiyat listesi zaten içeriyordur ; bu durumda onu ayırmanın da çok elzem olmadığını sanıyorum .

Bir fikrin iş yapan bir modele dönüşmesinin başarılı örneklerinden biri , elinize sağlık :)

asri 29-03-2017 10:38

Güncelleme V1.2

* Barkod yada stok ismi girildikten sonra enter a basıldığında gelen listede ilk satırın miktar hücresine gidilir.
* "Miktar enter ile aktarılsın" seçilir ise sadece herhangi bir ürün için miktar girilip enter a basıldığında aktarım yapılır.
* "Miktar enter ile aktarılsın" seçilmez ise miktarlar girildikten sonra buton ile aktarım yapılır.
* Hata mesajları eklendi.
Aktarılacak kayıt bulunamadı.
Miktar girilmeden aktarım yapılamaz

cems 29-03-2017 12:34

Hata mesajı ve satırı çift tıklayarak çıkarma ile harika olmuş , tekrar elinize sağlık :)

simyaci64 30-03-2017 17:21

asri bey;

buna hızlı satış ekleyebilirmiyiz.

yani barkodu okutur okutmaz miktar 1 yazıp sağ tarafa otomatik kendi ekletebilirmiyiz.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Saat 03:04

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.